Anasayfa

18-10-2017
İskeçe Türk Birliği konusu TRT ekranında ele alındı
İskeçe Türk Birliği'nin (İTB) sürdürdüğü hukuk mücadelesi ve geçtiğimiz günlerde Yunanistan meclisinde kabul edilen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) kazanılan davaların Yunanistan'da uygulanmasıyla ilgili kanun TRT ekranında ele alındı.
18 Ekim 2017 Çarşamba



İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu 16 Ekim 2017 Salı akşamı TRT Haber kanalında yayınlanan "Dünya Raporu" programına canlı yayın konuğu olarak katılarak son dönemde konuyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

İTB Başkanı Ahmetoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin azınlık dernekleriyle ilgili kararlarının Yunanistan tarafından uygulanmasına imkan tanınması amacıyla hazırlanan ancak aşırı milliyetçi çevrelerin ve bir takım medya organlarının aşırı tepkisi nedeniyle geri çekilen ve daha sonra yeniden meclis gündemine getirilen yasanın, azınlığın beklentilerine cevap vermekten uzak olduğunu söyledi. Yasada yapılan değişiklikler ve müdahalelerle, azınlık dernekleriyle alakalı AİHM kararlarının uygulanmasının çok zorlaştırıldığını belirten İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, "Ne yazık ki siyasi partilerin ve yöneticilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını uygulamak için gerekli iradeye sahip olamadıklarını gördük. Yasada yapılan değişikliklerle 'AİHM kararları nasıl uygulanır' sorusuna değil, 'AİHM kararları nasıl uygulanmaz' sorusuna yöntem arandı. Bu durum Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nda hayal kırıklığına neden oldu." diye konuştu.

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği'nin 34 yıldır bir hukuk ve demokrasi mücadelesini sürdürdüğünü hatırlatarak, şartlar ne olursa olsun, zor şartlarda da olsa İskeçe Türk Birliği olarak 34 yıldır süren hukuk mücadelesine bundan sonra da devam edeceklerini vurguladı.



Haberler


İsmail Rodoplu vefatının 6. yıl dönümünde anıldı

Sağlık Bakanlığından milletvekili Özgür Ferhat’ın sorusuna yanıt

Trakya Üniversitesinde yurt dışından öğrenci kabulü için ek başvurular başladı

Gümülcine’de Rus mafyasıyla bağlantılı olduğu belirtilen şahıs yakalandı

İskeçe Müftülüğünden dayanışma kermesi

Üst düzey EYP yetkilisinden Predator hakkında suç duyurusu

Eski Yunan komutan Türkiye’nin bölgesel ağırlığının arttığını söyledi

1.660 üründe fiyat indirimi başlıyor

Hüseyin Zeybek’ten Yassıköy gişeleri için meclise soru önergesi

Yunanistan’da genel seçimlerde posta yoluyla oy dönemi

OPEKEPE davasında 22 sanık için mahkumiyet talebi

Atina’da Batı Nil virüsüne karşı ilaçlama