Anasayfa

23-10-2017
Yassıören'de "Kültür Etkinliği ve Kermes"
İskeçe'nin Yassıören köyünde Kültür Etkinliği ve Kermes gerçekleştirildi.
23 Ekim 2017 Pazartesi



Yassıören Kültür, Eğitim ve Spor Derneği tarafından düzenlenen etkinlik 22 Ekim Pazar yapıldı. "Kışa Merhaba" sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe İskeçe'den ve civarı köylerden çok sayıda kişi katıldı.
Etkinlik selamlama konuşmalarıyla başladı. İlk konuşmayı Yassıören Egitim Kültür ve Spor Derneği Başkanı Sunay İmam yaptı.

Daha sonra köy halkını anlamlı günde yalnız bırakmayan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Başkan Vekili Ahmet Kara, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'nu temsilen Konsolos Muavini Osman Şahin konuştu.

Konuşmacılar etkinliği düzenleyen dernek yönetimini ve köy halkını tebrik ettiler.

Yapılan konuşmalarda kültürün yaşatılması için düzenlenen benzer etkinliklerin önemine vurgu yapıldı ve sözkonusu etkinliğin gelecek yıllarda daha da gelitirilerek bir festivale dönüşmesini ümit ettiklerini kaydettiler.

Şölen havasında geçen etkinliğe İskeçe Türk Birliği (İTB) Korosu damgasını vurdu. Ayrıca İTB Müzik Grubu, İTB Folklor Ekipleri'nin gösterilerinin yanısıra mahalli sanatçılar Ahmet Kırali, Mümin Kadri ve Veysel Yunusoğlu konser verdi. Etkinliğin son grubu olan ve İskeçeli gençlerin oluşturduğu Errorist grubu ise teknik sorunlar nedeniyle sahne alamadı.

Kermese katılan konuklar ise Yassıören bölgesine ait geleneksel yiyeceklerin tatma imkanı buldu.

Haberler


AB’nin doğu sınır bölgeleri için ittifak girişimi

13 YDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

FUEN’den Yunanistan’a sert eleştiri

AB üyesi ülkeler arasında kamu borcu sıralamasında Yunanistan birinci

Miçotakis, Rama ile Atina’da görüştü

“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi

GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA