Anasayfa

29-10-2017
"Bombalı kargo" zanlısı yakalandı
Eski Başbakan Papadimos ve ülkenin bazı kreditörlerine yönelik "bombalı kargo" saldırılarına ilişkin bir kişi yakalandı.
29 Ekim 2017 Pazar

Aralarında eski başbakanlardan Lukas Papadimos ve ülkenin bazı kreditörlerine yönelik "bombalı kargo" saldırılarına ilişkin soruşturmada bir kişinin yakalandığı bildirildi.

Yunan polisinden yapılan açıklamada, saldırıları üstlenen aşırı sol "Ateş Hücreleri Komplosu" adlı örgütün üyesi 29 yaşındaki zanlının, Atina’da gözaltına alındığı belirtildi.

Anti-terör ekiplerinin evde yaptığı aramada, patlayıcı madde, tabanca ve önemli miktarda mühimmatın ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, soruşturmaya ilişkin arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Papadimos’un aracında patlayan ve yaralanmasına yol açan "bombalı kargonun" yanı sıra Uluslararası Para Fonu (IMF) Paris Bürosu ve Almanya Maliye Bakanlığına yönelik benzer saldırılar düzenlenmişti.

IMF Paris Bürosu’ndaki saldırıda içinde patlayıcı madde bulunan zarfın açılması sonucu bir kişi yaralanmıştı.

Haberler


BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı