Anasayfa


31-10-2017
Türkiye gümrüklerinde plaka okuma sistemi 1 Kasım'da başlıyor
Türkiye sınır kapılarındaki yoğunluğu azaltmak ve işlemleri hızlandırmak için hazırlanan taşıt plaka okuma sistemi, 1 Kasım 2017’den itibaren devreye girecek. Gümrük kapılarında yapılacak yeni uygulama ile kayıt yoğunluğunu azaltmak ve işlemlerin hızlandırması planlanıyor.
31 Ekim 2017 Salı

Uygulamaya göre Türkiye’ye giriş yada çıkış yapacak araçlar gümrük kapılarında durdurulmadan kameralar sayesinde otomatik olarak sisteme kaydedilecek. Bunun için ayrıca memur görevlendirilmeyecek. 24 saat açık olarak kullanılacak uygulama sayesinde daha önce memurların 'manuel' (elle) kayıt yaptıkları system tarihe karışacak.

Uygulamanın başlayacağı sınır kapılarından Kapıkule'de giriş ve çıkışlara plaka okuyan kameralar takılarak sistem hazır hale getirildi. Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Edirne ziyareti sırasında açıkladığı 'taşıt plaka okuma sistemi'nin hazırlıkları Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Türkiye'nin en büyük kara ulaştırma sınır kapısı olan Kapıkule'de tamamlandı. Türkiye'ye giriş veya çıkış yapacak araçların gümrük girişinde plakasını kameralar sayesinde otomatik olarak kaydedeceği sistem için gümrüğün iki noktasına özel kameralar kuruldu.

20 GÜMRÜK KAPISINDA FAALİYETE GEÇECEK
Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci'nin geçen Ağustos ayındaki Edirne ziyareti sırasında, testlerinin Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda yapıldığını ve başarılı bir sonuç elde edildiğini ifade ederek 1 Kasım'dan itibaren Kapıkule Sınır Kapısı'nın yanı sıra 20 gümrük kapısında faaliyete geçeceğini ifade etmişti.



Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi