Anasayfa


01-11-2017
Petrol ve doğalgaz araması için anlaşma
Yunanistan, İyon Denizi'nde petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri için Total, Edison ve Hellenic Petroleum şirketlerinden oluşan konsorsiyum ile anlaşma imzaladı.
1 Kasım 2017 Çarşamba

Yunanistan ile Fransız Total şirketi öncülüğündeki konsorsiyum arasında İyon Denizi'nde petrol ve doğalgaz arama çalışmaları için anlaşma imzalandı.

Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Fransız Total, İtalyan Edison ve Yunan Hellenic Petroleum (ELPE) şirketlerinden oluşan konsorsiyuma, ülkenin batısındaki İyon Denizi'ndeki bir blokta petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına yönelik ruhsat hakkı için anlaşma imzalandığı belirtildi.

İmza törenine, Enerji Bakanı Yorgos Stathakis, Total'in Başkan Yardımcısı Bernard Clement, Edison Başkan Yardımcısı Maurizio Coratella ve ELPE Başkanı Statis Çoçoros katıldı.

Statakis törende yaptığı açıklamada, "Bu anlaşma, ülkenin yeraltı kaynaklarına olan uluslararası yatırım ilgisini için güçlü bir mesaj olarak Yunan ekonomisine olan güveni onaylıyor." ifadelerini kullandı.

Anlaşmaya göre, işletme haklarının yüzde 50'si Total'de bulunurken, diğer yarısı eşit olarak Edison ve ELPE tarafından paylaşılacak.

Yunanistan, İyon Denizi ve Girit'in güneyinde toplam 20 sahada petrol ve doğalgaz arama ruhsatları için ihaleye çıkılacağını açıklamıştı.

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi