Anasayfa

02-11-2017
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Atina temaslarını tamamladı
Türkiye Başbakan Yardımcısı Atina'ya yaptığı resmi ziyareti tamamladı. Çavuşoğlu başkent Atina'daki resmi temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu ve Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis'le görüştü.
2 Kasım 2017 Perşembe



Hakan Çavuşoğlu daha önce ise Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'la görüştü. Türk ve Yunan heyetler arası görüşmenin de yapıldığı buluşma sonrasında Çavuşoğlu ve Kocias görüşmeyi sosyal medyadan duyurdu.
Hakan Çavuşoğlu'nun Atina'da bir İstanbul Rumu olan Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu'yla da biraraya geldi.
Türkiye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu 2 Kasım Perşembe günü sabah saatlerinde Atina'ya geldi. Yunanistan'a iki günlük resmi ziyarette bulunan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ilk olarak Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet burada Büyükelçi Yaşar Halit Çevik ile görüştü.
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Atina'daki Türk Büyükelçiliği'nde İstanbul Rumlarıyla biraraya geldi. Çavuşoğlu Atina Büyükelçiliği'nde İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonu üyeleriyle görüştü.
Çavuşoğlu daha sonra Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'la biraraya geldi. Buluşmada heyetlerarası görüşmeler de yapıldı. Çavuşoğlu daha sonra Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakanı Konstantinos Gavroğlu ve beraberindeki heyetle görüştü.
Türkiye Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu son görüşmesini Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis ile gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede ikili ilişkilerin ele alındığı ifade edildi.
Hakan Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet 3 Kasım Cuma günü Gümülcine ve İskeçe'de ziyaretlerde bulunacak.


Haberler


BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı