Anasayfa


17-06-2015
Gümülcine Türk Gençler Birliği’nden yıl sonu etkinliği
Gümülcine Türk Gençler Birliği çatısı altında faaliyet gösteren atölye ve kursların yıl sonu etkinlikleri, 16 Haziran Salı günü Gümülcine Türk Gençler Birliği lokalinde gercekleşti.
17 Haziran 2015 Çarşamba



Etkinlik, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan’ın konuşmasıyla başladı. Koray Hasan yaptığı konuşmada dernek çatısı altında faaliyet gösteren seramik atölyesi, el sanatları ile resim ve ebru kursiyerlerine ve öğretmenlerini birlik ve beraberlik içinde böyle bir sergiyi gerçekleştirdiklerinden dolayı tebrik etti ve etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı da yaptığı konuşmada Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni böyle kültürel çalışmalara destek vermesinden dolayı tebrik etti. Akıncı bu tür etkinlik ve sergilerin kültürümüzü yansıtma ve toplumların geleceğini inşa etme açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Akıncı, bir yıl boyunca çalışan kurs öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti.

Etkinlik yapılan konuşmalardan sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği çatısı altında faaliyet gösteren ekiplerin ürettiği ürünlerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı. Etkinliğin sonunda ise Gümülcine Türk Gençler Birliği saz ekibinin mini konseri gerçekleştirildi.

GTGB’ndeki etkinliğe DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, azınlık derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi