Anasayfa


08-11-2017
Tayinli müftüleri yalanladılar...
İskeçeli ilahiyatçılar Şaban Kurt ve Hüseyin Velibaşa, tayinli müftüleri yalanladı.
8 Kasım 2017 Çarşamba

Ilahiyatçılar Kurt ve Velibaşa Hac organizasyonu konusunda kendileriyle işbirliği yaptıkları iddiasıyla teşekkür açıklaması yayınlayan tayinli müftüler Meço Cemali ve Mehmet Emin Şinikoğlu’nu yalanlayan bir açıklama yayınladılar.

Şaban Kurt ve Hüseyin Velibaşa yayınladıkları yazılı açıklamada, bu yıl hac organizasyonu düzenlerken yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, hiçbir surette tayinli müftülerle işbirliği yapmadıklarını ve tayinliler tarafından yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını, aynı zamanda kendilerini karalamaya yönelik bir kampanyanın sözkonusu olduğunu vurguladılar.
Şaban Kurt ve Hüseyin Velibaşa'nın avukatları aracılığıyla yayınladıkları açıklama şöyle:

"Son günlerde sosyal medyada ve yerel haber sitelerinde, özellikle de xanthinet.gr haber sitesinde çıkan asılsız yalan haberle bir algı operasyonu yaparak, Gümülcine ve İskeçe atanmış müftüleri Cemali MEÇO ve Mehmet Emin ŞİNİKOĞLU imzalı bir teşekkür yazısı yayımlayarak, "güya bu yıl (2017) hac farizasını yerine getirmek için bizler kafile başkanları olarak, İskeçe seçilmiş müftülüğü’nün vaaz ve irşad heyeti üyeleri, Şaban KURT ve Hüseyin VELİBAŞA, yukarıda bahsi geçen atanmış Gümülcine ve İskeçe müftüleri ile işbirliği yaptığımızı, bundan dolayı bizlere teşekkür mahiyetinde yazılı bir açıklama yaptıklarıyla ilgili", hakkımızda yalan, gerçekle bağdaşmayan bir karalama ve itibarsızlaştırma yazısını büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Gerçkele hiç bir alakası olmayan, asılsız mesnetsiz bir yazıyla, tamamen yalan olan, değil kendileriyle işbirliği yapmak, bugüne kadar oturdukları makamların önünden bile geçmeyen bizler, son yıllardaki kafile başkanları olarak, Batı Trakya΄lı Müslüman Türk hacılarımıza, kutsal topraklardaki ibadet zamanı dahilinde kendilerine vermeye çalıştığımız güzel hizmetler karşılığında, her yıl artarak çoğalan hacı sayımızdaki başarımızı gölge altında bırakmak adına, "Çamuru at, tutmazsa izi kalır" anlayışıyla, bilhassa İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’nün Vaaz ve İrşad Heyeti üyeleri olarak, faziletli müftümüz sn. Ahmet METE ile karşı karşıya bırakılma isteği ve çabaları, kul hakkını hiçe sayarak, sadece kendi emellerine ulaşabilme adına, sosyal medyada asılsız bir yazı paylaşılmıştır.

Olay aynen aşağıda açıkladığımız gibi cereyan etmiştir:

İskeçe seçilmiş müftülük makamına 2017 yılında hac farizasını eda etmek için, bizlere grup başkanlarına (Şaban KURT, Hüseyin VELİBAŞA) müracaat eden hacı adaylarımızın vize başvurusu işlemleri için, Suudi Arabistan Atina Başkolosluğu’na gerekli olan müracaatımızı eksiksiz ve zamanında yaparak, hatta vize başvurularımızı elektronik ortamda çıkartmamıza rağmen son anda, bizlerden atanmış Gümülcine ve İskeçe müftülerinden başvuru onayı talep ettiklerini, yapılan anlaşmalar gereği onayın atanmış müftülerden gelmemesi durumunda vize alamayacağımızı tarafımıza ilettiler. Bizler kafile başkanları olarak, gerekli olan vize müracaatımızı esas olan yere, yani Suudi Arabistan Atina Başkolosluğu’na yaptığımızı, böyle bir dayatmayı kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi yetkili muavin konsolosuna beyan ederek, anında başkonsolosluktan ayrıldık. Durumu hemen, İskeçe Seçilmiş Faziletli Müftümüz sn. Ahmet METE’ye aktararak kendilerinden bu duruma el koyup bizlere yardım etmelerini talep ettik.

Faziletli Müftümüz sn. Ahmet METE’nin girişimleri ve çabaları sonucunda, bizlere karşı oynanmak istenen oyunu bozarak, sn. METE kendi yöntem ve tecrübelerini kullanarak, önceden programlanmış olan kutsal topraklara gidişimizin son gününde, 17 Ağustos 2017 sabahında sorunu hallederek, Suudi Arabistan Atina Başkolosluğu yetkilileri bizleri arayarak, vize başvurularımızın onaylandığını, pasaportlarımızı kendilerinden gidip alabileceğimizi ifade ettiler.

Yukarıda bahsi geçen atanmış gerek Gümülcine gerekse İskeçe müftüleriyle, ne hac mevsimi öncesinde, ne de kutsal topraklarımızdan dönüş sonrası, hiç bir zaman kendileriyle değil iş birliği yapmak, bir görüşmemiz, bir buluşmamız dahi asla ve asla olmamıştır. Olayın tamamen bir karalama kampanyasından ibaret olduğunu, esas amaçlarının farklı tefrikalarla ve oyunlarla var olan birlik ve beraberliğimizi zedelemek, Batı Trakya Müslüman Türk kardeşlerimize karşı bizleri itibarsızlaştırmak olduğunu anlayabilmek, hiç de zor değildir.

Attıkları yalan iftirayı kabul etmediğimizi, bu tutumlarını şiddet ve nefretle kınadığımızı, siz değerli Batı Trakya Müslüman Türk Toplumuyla paylaştığımızı ifade etmek isteriz.

Saygılarımızla..."

Grup Başkanları

Şaban KURT - Hüseyin VELİBAŞA

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup