Anasayfa


13-11-2017
Müftü Mete ve imam Azizoğlu’na 7’şer ay hapis cezası
İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Gökçepınar köyü imamı Erkan Azizoğlu “makam gaspı” iddiasıyla yargılandıkları Selanik Tek Hakimli Ceza Mahkemesi’nde 7’şer ay hapis cezasına çarptırıldılar. Ceza 3 yıl süreyle ertelendi.
13 Kasım 2017 Pazartesi



Askerliğini yaptığı sırada hayatını kaybeden Ahmet Katunlu’nun Gökçepınar köyünden yapılan cenaze töreninden sonra İskeçe savcısı tarafından İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mete ve Gökçepınar köyü imamı Erkan Azizoğlu aleyhine açılan dava bugün (13 Kasım Pazartesi) Selanik Adliyesi’nde görüşüldü.

Ahmet Mete, tayinli müftünün bulunduğu törende “makam gaspı”nda bulunmak suçundan yargılandı. Mete’nin yanı sıra Gökçepınar imamı Erkan Azizoğlu da aynı suçtan 7 ay hapis cezası aldı.

Selanik’teki duruşmayı izlemek üzere Batı Trakya’dan yaklaşık 300 soydaş Selanik’e gitti. Müftü Mete ve İmam Azizoğlu’nu İskeçeli avukat Yannis Barkas savunurken, asker Ahmet Katunlu’nun anne ve babası, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Gökçepınar din görevlisi Salih Belço, devlet tarafından İskeçe müftüsü olarak atanan Mehmet Emin Şinikoğlu, ANEL partisi İskeçe il örgütü yöneticisi Hrisa Utsi ve cenazede askeri töreni yöneten subay şahit olarak dinlendi.

Mahkeme İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve İmam Erkan Azizoğlu’nu da dinledi. Selanik adliyesindeki duruşma saat 09:00’da başlayıp 14.30’da sona erdi.

Mahkeme Müftü Mete ve İmam Azizoğlu’na 7’şer ay hapis cezası verdi. Cezalar 3 yıl ertelendi. Söz konusu karar bir üst mahkemeye götürüldü.

Mete ve Azizoğlu adliye çıkışında kendilerini bekleyen soydaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Mete ve Azizoğlu’nun Selanik’teki davasını Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, yerel yöneticiler ve çok sayıda soydaş takip etti.

Duruşmayı çok sayıda Yunanlı gazeteci de izledi.


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup