Anasayfa


15-11-2017
BTTDD’nin İzmir ve Soma şubeleri Batı Trakya’da temaslarda bulundu
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir ve Soma Şube Üyelerinden oluşan 48 kişilik bir grup, Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Selanik’te doğduğu evde, düzenlenen 10 Kasım anma törenine katıldılar.
15 Kasım 2017 Çarşamba



Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir ve Soma Şube üyelerinden oluşan grup, törenden sonra Serez'e geçti. Grup Serez'de Çandarlı Halil Paşa Bedesteni, Arkeoloji müze deposu olarak kullanılan ve restoresyanu devam eden Serez Zincirli Camii ve panaromik şehir turundan sonra Drama ve Kavala’yı ziyaret etti..
Kavala’da Su kemeleri, Kale, Mehmetali Paşa Evi ve şehir turu yapıldıktan sonra Kavala’da konakladı.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir ve Soma Şube Üyelerinden Pazar günü sabahı İskeçe'ye hareket etti. İskeçe’de ilk önce İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti. Burada kendilerini İTB Başkan Yardımcısı İsmet Tüccar, Bülent Hacısalih, Genel Sekreter Elçin Hacıibram karşıladı. Batı Trakya’nın sorunlarının karşılıklı istişaresinden sonra karşılıklı plaket sunumu yapıldı. Ayrıca İTB ziyaretinde söz alan İskeçe Spor Akademisi ve Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Eray Büyük Belediye olarak da her zaman Batı Trakya'daki STK'ların yanlarında olduğunu beyan ederek çalışmalarında başarılar diledi.
İskeçe dışında bulunduğu için ziyaret edilemeyen İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin plaketi Bülent Hacısalih’e takdim edildi. Daha sonra Yalımlı köyünde kısa bir mola planlayan ekip ancak iki buçuk saat sonra Gümülcine'ye hareket edebildi.
Gümülcine'de ilk önce Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’yı makamında ziyaret eden grup, Akıncı’ya ziyaret anısına bir plaket sunuldu. Başkonsolos Ali Rıza Akıncı’da ziyaret anısına Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi’nin basılan 1.cildi, Yanya Hamidiye Kız Rüşdiyesi kitabı ile Seyyid Ali Sultan Dergahı ve Osmanlı Eserleri kitaplarını hediye etti.
Devamında Gümülcine Türk Gençler Birliğine geçen ekip burada GTGB Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Binbaşı ile DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş tarafından ağırlandı. Konuşmaların sonunda plaket verilen Mustafa Aliçavuş ile Nihat Binbaş da ekibimize dernek kursiyerlerinin yaptığı Ebru tablosu sundular. Mustafa Aliçavuş 2019 Avrupa Parlamentosu seçimlerine sadece Batı Trakya’da değil, Yunanistan genelinde katılacaklarını belirtti. Bu çerçevede diğer azınlık grupları ile görüşmelerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca Türkiye'de ikamet eden Yunanistan vatandaşlarının düzenledikelri imza kampanyasına destek vermeleri için Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin verdiği desteğe teşekkür ederek herkese ulaşılması için son bir destek verilmesini istedi. Son olarak Gümülcine Seçilmiş Müftüsü ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ziyaret eden ekip, daha sonra gümülcine'den ayrıldı ve aynı gün Türkiye’ye döndü.


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup