Anasayfa


18-11-2017
BTTDD’nden eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür
Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD), Batı Trakya Türklerinin sorunlarının çözümünde katkılarından dolayı eski Sağlık Bakanı Batı Trakyalı Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür etti.
18 Kasım 2017 Cumartesi



Konuyla ilgili olarak BTTDD’nden yapılan açıklama şöyle:

“Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin ve teşkilat mensupları, anavatanda 50 yıldır kronikleşen Batı Trakya Türklerinin sorunlarının kökünün kazınmasında irade koyup en büyük çabayı gösteren eski Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na Florya Şazili Restorantta verdiği yemekle teşekkür etti.

Yemekte açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, kendisinin çok şanslı bir genel başkan olduğunu beyan ederek “Çünkü ben Batı Trakya davası ile özdeşleşmiş, Batı Trakya davasını özümsemiş ve Batı Trakya Türklerinin her türlü sorunun zamanında bizzat yaşamış bir kişi olan ve bu akşam huzurunuzda kendisine sayın bakanım diye hitap etmeyeceğim, kendisinin affına sığınırak kendisine sevgili Mehmet Ağabey diye hitap edeceğim, kendisi ile birlikte çalışma şansı bulmuş bir genel başkanım.

Hiç unutmuyorum kendisini 2015 yılı Eylül ayında Bakırköy’de eski Genel Başkanlarım Dr. Erol Kaşifoğlu ve Tahsin Salihoğlu ile birlikte ziyaret ettiğimizde ve anavatanda yaşayan Batı Trakya Türklerinin sorunlarını kendisine yaklaşık iki saatin üzerinde tek tek çözüm önerilirimizle sunduğumda bunların hepsini biz mi çözeceğiz demişti. Evet sevgili Mehmet abi bunların hepsinin kökünü kazımak size nasıp oldu ve biz bu sebeple de bu akşam tüm teşkilat mensupları olarak bu yemekte sizi ağırlayarak, tüm Batı Trakya Türkleri adına size teşekkür etmek ve şükranlarımızı sunmak için bir araya geldik tekrar hoş geldiniz” dedi.

Devamında söz alan eski Genel Başkanlar Opr. Dr. Erol Kaşifoğlu, Opr. Dr. Mustafa Rumelili, Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ömer Devecioğlu, tüm şube başkanları ve teşkilat mensupları Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na Batı Trakya Türklerinin sorunlarının çözümünden dolayı teşekkür etti.

Söz alan Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Atilla Baykal da artık bir Balkan Televizyonu olarak özdeşleşen Tek Rumeli TV’nin tüm Batı Trakya’nın kendi televizyonu imiş gibi emirlerinde olduğunu ve bu imkanın sonuna kadar kullanılarak Batı Trakya’da yaşayan soydaşların sorunlarının ve hak gasplarının uluslar arası mecraya taşınması için de her ne türlü çalışma yapmak gerekiyorsa kendisinin her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu belirterek, ayrıca Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile ortak gerçekleştirdiğimiz Balkan Medya Grubun Bursa ve istanbul'daki iki çalışması sonucu 10 Balkan Ülkesinden 25 TV Kanalı ile birlikte oluşturduğumuz havuzda tüm çalışmalar dünyaya taşınmaktadır, bu bile Batı Trakya davasının gündeme taşınması için başlı başına ciddi bir olaydır diyerek “Mesela son günlerde Batı Trakya’nın en sıcak gündem maddesi olan seçilmiş müftülerin yargılanması ve defalarca ifadeye çağırılması olayını kamuoyunun gündeme taşımak için sayın genel başkanımız Necmettin beyin katılacağı ve önümüzdeki pazartesi akşamı canlı yayınlanacak olan Gündem Özel programını gerçekleştirerek konuyu Dünya gündemine taşıyacağız” dedi.

Son sözü alan Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu öncelikle kendisinin onuruna böyle bir gece tertiplenmesinden ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden teşkilat mensuplarının sadece bu olay için kalkıp gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek herkese teşekkür etti.

Sadece Batı Trakya Türklerinin anavatanda yaşadığı sorunların çözümü için değil, tüm Rumeli – Balkan coğrafyasındaki soydaşların sorunlarının çözümü için öncelikle Türkiye’nin farklı noktalarında Rumeli – Balkan Çalıştaylarını gerçekleştirdiklerini, sonrasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın külliyede gerçekleştirdiği final ile kamuoyuna duyurduğu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar ile alakalı şu aşamada uygulamaya yönelik ufak tefek aksaklıların yaşandığına, ama hepsinin sabırla çözüleceğinden de en ufak bir şüphesi olmadığını belirterek “ben bu akşam buradaki yemekte yaşadığım en büyük mutluluğu sizlerle paylaşmak isterim” dedi. Devamında “Bu akşam beni en çok mutlu eden şey aramızdaki gençlerin fazlalığıdır. Bizler orada doğup büyümüş sonrada çeşitli sebeplerle anavatana göç etmek zorunda kalmış Batı Trakya Türkleri olarak davamızı ikinci, üçüncü kuşaklara taşıyamazsak başarılı olma şansımız yok. Fakat aramızda bu kadar genci görünce de sanki bunu başarmışız gibi bir izlenime kapıldım. Çünkü yönetim kadrolarında bu kadar genç kardeşimiz varsa bunlar domino etkisi ile bunu tabana da yansıtacağını umut ediyorum. Benim siz yönetim kadrolarından en büyük istirhamım gençleri kazanmanız, onları bu davanın içine çekmenizdir. Bunu başardığımız an emin olun ki anavatanda hiçbir sorunumuz kalmaz” dedi.

Kapanış konuşması için söz alan Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin de tekrar katılımından dolayı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ederek “Sevgili Mehmet abi, bizim dönemizde son iki yılda yaptığımız üyelik çalışmaları ile şu anda tüm üyelerimizde gençlerin oranı %20’ler civarındadır. Bu oranın bile çok sevindirici olmasına rağmen bu rakamı daha yukarı taşımak için çalışmalar yürütüyoruz” diyerek geceye uzaklardan gelerek katılan herkese de teşekkür etti. Ayrıca gecenin anısına düzenlenen plaket ile hediyeyi takdim etti.

Düzenlenen teşekkür yemeğine Genel Başkan yanı sıra eski Genel Başkanlar Opr. Dr. Mustafa Rumelili, Opr. Dr. Erol Kaşifoğlu, Av. Ahmet Uztetik, Adapazarı Şube Başkanı Hayri Latif, Bursa Şube Başkanı Uzm. Dr. Ali Emin Latif, Soma Şube Başkanı Mehmet Akın, İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, İzmit Şube Başkanı Lütfü Bodur, Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük, Bakırköy Şube Başkanı Mümin Öztürk, Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel, Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Şaban Sakalı, K.Çekmece Şube Başkanı H. Vedat Meşeli, Keşan Şube Başkanı İsmail Beyli, Yalova Şube Başkanı Kamil Akıncı, BTTDD Çanakkale Temsilcisi Hamit Giroğlu, Edirne Temsilcisi Kubilay Haliloğlu, Edremit Şube 2. Başkanı Av. Arif Yetim, İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü Başkanı Hakan Güven, Genel Başkan Danışmanları Prof. Dr. Ömer Devecioğlu ve Ahmet Koç, BTTDD Genel Merkez 2. Başkanı Dr. Sebahattin Meriç, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Ebrar Akıncı, Venedar Yrd. Doç. Dr Adnan Apti, Genel Başkan Yardımcıları Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Av. Aylin Seri, Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanı Seyit Saitoğlu, Genel Merkez Disiplik Kurulu Üyeleri Av. Hasan Yazıcı, Av. Selahattin Meriç, Av. Nuray Seçilmiş, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Nalan Hacıdeli, çok sayıda şube yöneticisi, kadın kolları yöneticileri ve işadamları katıldı.”

Haberler


AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması