Anasayfa


18-06-2015
“İflasın maliyeti 1 Trilyon Euro”
MALİYE Bakanı Yanis Varufakis, ülkenin iflas ederek Euro Bölgesi’nden çıkmasının Avrupa’ya maliyetinin en az 1 trilyon euro olacağını söyledi.
18 Haziran 2015 Perşembe

Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmasının tam maliyetinin hesaplanamayacağını belirten Varufakis, “Böyle bir durumda Euro Bölgesi parçalanacak. Orta para biriminin yerini sabit bir kur sistemi alacak. Almanya ve Fransa 1991’de çöken bu kur sisteminden kurtulmak için euroyu inşa etmeyi kararlaştırmışlardı.” dedi.

Almanya Maliye Bakanı Walfgand Schauble’yi “Yunanistan krizinin çözümü için önerecek bir şeyi yok.” diyerek eleştiren Varufakis, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Brüksel’deki teknik heyetler (Troyka) görüşmelerinden çekilmesini de “Bizim hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi bildiği öneriler sunuyor. Belki de devreden çıkıp sadece Avrupalılar ile bir anlaşma yapmamızı istiyorlar.” Diye değerlendirdi.


İFLAS ÖNCESİ ÇABALAR

Kreditörler (AB ve IMF) ile geçen şubat ayında imzalanan mali yardımın 4 aylığına sürdürülmesi anlaşmasının sona erdiği 30 Haziran’a kadar yeni bir anlaşma sağlanmaması halinde Yunanistan’ın B Planı olmadığını söyleyen Varufakis, 2016 Mart’ına kadar sürecek 9 aylık yeni bir anlaşma istediklerini belirtti.

Haberler


Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor