Anasayfa

20-11-2017
Times: Yunanistan’da sahte boşanmalar artıyor
İngiliz Times gazetesi, Yunanistan’da son yıllarda sahte boşanmaların hızla arttığını yazdı.
20 Kasım 2017 Pazartesi

İngiliz Times gazetesi, Yunanistan’da sahte boşanmaların hızla arttığını yazdı. Gazeteye göre bunun en büyük nedenleri, vergi kaçırmak ve hacizleri önlemek.

Atina’dan Anthee Carasseva imzalı haberde, Yunan Ta Nea gazetesinde yayımlanan bir kamuoyu araştırmasının sonuçları yer alıyor.

Bu araştırmaya gore, Yunanistan’da son yıllarda boşanma oranı yüzde 20 artmış.

Yunanistan İstatistik Kurumu’nun verilerine göre ülkede 2014’ten bu yana evliliklerin sayısı 53 bin 429’dan 16 bin 54’e düşmüş. Bu evliliklerin de 5 bin 931’i, yani yaklaşık üçte biri boşanmayla sonuçlanmış.

Times’taki haberde, Yunanistan’da 8 yıldır uygulanan kemer sıkma önlemleri nedeniyle gelirlerin yaklaşık yüzde 30 azaldığı, orta-sınıf profesyonellerin geçmişin aksine artık cömert sosyal yardımlardan faydalanamadıkları ve vergi yükümlülüklerinin de arttığı belirtiliyor.

Yunanistan yasalarına göre, boşanmış ya da boşanma talebinde bulunmuş çiftler yeniden sosyal yardım talebinde bulunabiliyor ve yüzde 50 daha az vergi ödüyorlar.

Ayrıca bankalar boşanmış çiftlerin evlerine ve iş yerlerine hacze gelemiyor. Bu kişilerin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını önemli oranda indirimli ödeme hakları da var.

Yunanistan’da vergi yasalarında yapılan son değişikliklere göre aylık gelirleri 1000 eurodan fazla olan çiftler ise sosyal yardım başvurusu yapamıyorlar.

Times, bu nedenle ülkede binlerce ailenin giderek artan doğalgaz faturalarını ödeyemediklerini ve soğukta yaşadıklarını da yazmış.

Haberler


BTAYTD Kadınlar Kolundan Kozlukebir Belediyesine ziyaret

Mustafa İsen’in ‘Yunanistan’da Türk İzleri’ kitabı yayımlandı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Atina’yı ziyaret etti

Zeybek tarla bildirimlerindeki gecikmeyi sordu

Hastane çalışanları personel eksikliğini ve çalışma koşullarını protesto etti

Türk kökenli 110 öğrenci Türkiye’de yüksek teknoloji şirketlerinde staj yapacak

Friedrich Merz, Almanya’nın yeni başbakanı oldu

Özgür Ferhat tarım yollarının iyileştirilmesini istedi

Yerapetritis’ten Türk – Yunan ilişkilerine dair önemli açıklamalar

Basırlıköy’de bir soydaş ölü bulundu

Soydaşlar Ilıca’daki Hıdırellez etkinliğinde buluştu

Yunanistan’a sığınmacılar konusunda uyarı