Anasayfa


21-11-2017
THP Genel Başkanlığı’na Enes İbrahim seçildi
Makedonya’da (FYROM) yaşayan Türklerin kurduğu Türk Hareket Partisi’nin (THP) yeni başkanı Enes İbrahim oldu. Türk Hareket Partisi’nin Üsküp’te düzenlediği 3’üncü olağan parti kongresinde parti meclisini ve yeni genel başkanını seçti. Kongrede yapılan açık oylamada delegelerin tamamının oyuyla parti genel başkanlığına Enes İbrahim Seçildi.
21 Kasım 2017 Salı



THP’nin düzenlediği 3’üncü olağan parti kongresine Türkiye Cumhuriyeti eski bakanı ve AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Makedonya (FYROM) İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, THP koalisyon ortakları, parti liderleri ve THP üye ve sempatizanları katıldı.

Milli marşlarının okunmasının ardından İçişleri Bakanı ve SDSM Asbaşkanı Oliver Spasovski, yaptığı selamlama konuşmasında bu kongrenin Makedonya ve Türkiye arasında bir dostluk simgesi olduğunu ifade etti.

T.C. Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara yaptığı konuşmada bu kongrenin tüm Makedonya Türklerine hayırlı olmasını temenni etti.

T.C. eski bakanı ve AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Mehdi Eker, kendisini buraya katılmak üzere görevlendiren Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini belirtti.

Selamlama konuşmalarının ardından kuruluşlundan bugüne kadar partinin genel başkanlığını yapan Adnan Kahil, parti olarak yapılan çalışmalardan söz etti. Kahil, başkanlığını bıraktığını fakat partiden ayrılmadığını, çalışmalarına üye olarak devam edeceğini söyledi. Kahil işbirliğinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Tülin Erkal Kara’ya teşekkürlerini iletti.

THP Genel Başkanlığına seçilen Enes İbrahim yaptığı konuşmada, “Vermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Vermiş olduğunuz destek benim için önemlidir. Verdiğiniz bu desteği suiistimal etmeyeceğime dair huzurlarınızda söz veriyorum. Artık Makedonya Türkleri fikir birliğine ulaşacaktır.” dedi.

Gençlerin yolunu açtığı için Adnan Kahil’e teşekkür eden İbrahim, kendisini partinin Onursal Başkanı ilan ettiklerini duyurdu.


ENES İBRAHİM KİMDİR?

Üsküp doğumlu Enes İbrahim Kiril ve Metodiy Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü tamamladı. Gençlik yıllarından itibaren siyasi ve toplumsal olaylarda aktifliğiyle Makedonya Türklerinin yaşadıkları sıkıntılarını uluslararası platformlarda duyurulması konusunda mücadele etmiştir.

2008 yılında arkadaşlarıyla birlikte Ufuk Derneği'ni kurdu. 2012 yılına kadar derneğin başkanlığını yürüttü. Ayrıca dernek bünyesinde çıkartılan Ufuk Dergisi'nin genel yayın yönetmenliğini 2012 yılına kadar yürüttü. Ülke genelinde ve yurt dışında birçok konferans, panel ve sempozyumlarda Makedonya ve Makedonya Türkleri üzerine değişik alt başlıklarda (demokrasi, insan hakları, medya, Osmanlı eserleri) tebliğler sunmuştur. Ayrıca ülke ve ülke dışında yayımlanan dergi ve İnternet sitelerinde yazılar yazmıştır. Türk dünyası konusunda önemli çalışmalarda bulunmuştur.
2012 yılında Makedonya Türk Hareket Partisi'ne katıldı. 2013 yılında partinin düzenlediği kurultayda genel sekreterliğe seçildi. 2014 yılında Makedonya'da düzenlenen erken genel seçimlerde milletvekili adayı oldu ve muhalefet cephesinin tek Türk milletvekili oldu.



Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret