Anasayfa

22-11-2017
Midilli’de sığınmacı karşıtı gerginlik
Midilli’de göçmen karşıtı bir grup, açlık grevindeki sığınmacılardan kentte kurdukları çadırları kaldırmalarını istedi. Gruptakilerin sığınmacıların üzerine yürümesiyle arbede yaşandı.
22 Kasım 2017 Çarşamba

Midilli Adası’nda göçmen karşıtı bir grubun, açlık grevindeki sığınmacılardan çadırlarını kaldırmalarını istemesi üzerine gerginlik yaşandı.

Aralarında aşırı sağcıların da bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grup, sığınmacıların üzerlerine yürüyerek bir meydanda kurdukları çadırları kaldırmalarını istedi. Sığınmacıların çadırları kaldırmaması üzerine iki grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Bazı sığınmacıları iten ve hakaret eden gruba, polis müdahale etti.

Açlık grevine katılan Afgan sığınmacı Aras Hampay, yaptığı açıklamada, bir grubun üzerlerine yürüdüğünü ve buradan gitmeleri gerektiğini söylediğini aktararak, "Faşist kişiler gelip iki arkadaşımızı itti ve bize hakaret ettiler. Çadırları kaldırmak istediler ama polis müdahale etti." diye konuştu.

Hampay, kendisi ve dört Afgan kız kardeşin açlık grevlerine Kasım ayı başında başladıklarını belirterek, "Biz burada kalmak istemiyoruz. Burada zaten durumun kötü olduğunu biliyoruz. O yüzden Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Bize müsaade etsinler." ifadesini kullandı.

Hampay, çadırları kaldırdıklarını ancak protestolarını sürdüreceklerini söyledi.

Sığınmacılar, yaklaşık üç haftadır içinde bulundukları koşulları protesto amacıyla açlık grevi yapıyor.

Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, sığınmacılarla görüşmesinde "güvenlik sorunu" yaşanabileceğini belirterek çadırları kaldırmalarını istemişti.

Haberler


Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerini ağırladı

Şahin’de “Ramazan Sokağı”na yoğun ilgi