Anasayfa


27-11-2017
Hakan Çavuşoğlu’ndan ikametgah ve sağlık sigortası hakkında açıklama
Türkiye Cumhuriyeti’nin Batı Trakyalı Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, uzun dönem ikametgah ve sağlık sigortası hakkında müjdeli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "31 Aralık 2017'ye kadar Türkiye'ye giriş yapmış olan Türk soylu Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları uzun dönem ikametgah belgesi alabilecek. Yazımız hazır, imzada şu anda.” diye konuştu.
27 Kasım 2017 Pazartesi

Hakan Çavuşoğlu, Bursa'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Cebel Derneği Genel Kurul Toplantısı"nda konuştu.

Çavuşoğlu, birlik ve beraberliğin Türkiye'de temin edilmesi halinde Balkan ülkelerindekilerin de kendilerini düzeltme gereği hissedeceğini, onun için kenetlenmek gerektiğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında, Bulgaristan'daki bir soydaşın Edirne'deki SGK İl Müdürlüğüne gelerek kaydını yaptırabileceğine ve ayda 53 lirayla tedavi olmaya devam edeceğine dikkati çekti.

“RENCİNE OLMA DURUMU SÖZKONUSUYSA TELAFİ ETMEK BİZE DÜŞER”

Sahada yaşanan sıkıntıların münferit hadiseler olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Kendini bilmezlerin, temsil ettiği makamın ne anlama geldiğinin ya da karşısındaki insanın hangi badirelerden geçerek, burada bulunduğunun farkına varmayan, bunu idrak etmeyen arkadaşların davranışlarından dolayı bir rencide durumu söz konusuysa bunu telafi etmek bize düşer. Çünkü biz, AK Parti olarak 2002'de iktidara geldiğimiz tarihten itibaren, devlet ve millet kaynaşmasını temin etmek için politikalar gerçekleştirdik. Bu da nasıl olacak? Bir kişi, millet-devlet nezdindeki bir kurum veya kişiye, bir memur veya görevlinin yanına gittiği zaman bir mahkeme duvarıyla karşılaşmayacak. Güler yüzlü, ona hizmet eden bir anlayışla yaklaşım gösterilecek. Eğer bu konuda gerçekten böyle davranış gösterenler varsa oraya neşter vurmak da bizim görevimiz. Bu noktada gereken yapılacaktır."

UZUN DÖNEM İKAMETGAH

Uzun dönemli ikametgahla ilgili birtakım hususların gündemde olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, şu görüşlere yer verdi: "Şu anda müsteşar bey imzaladı. Biraz evvel görüştük, henüz bakanımızın imzası gerçekleşmemiş. 31 Aralık 2017'ye kadar Türkiye'ye giriş yapmış olan Türk soylu Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları uzun dönem ikametgah belgesi alabilecek. Yazımız hazır, imzada şu anda. İnşallah bir aksilik olmazsa birkaç gün içinde onu da size ulaştıracağız. Bizim bakış açımız, her daim insana, halka, hakka hizmet olmuştur. Bakış açımız, kişinin geldiği yer, dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun bu ülkede kendisini birinci sınıf vatandaş hissetmesi gerektiğiyle ilgili bir yaklaşım olmuştur. Şu ana kadar atmış olduğumuz adımlar, yaptığımız işlemlerle bu noktada önemli bir ivme yakaladık."

Çavuşoğlu, Balkanlarda barışın sağlanmasının önemine değinerek, "Balkanlarda barışı sağlamadığınız sürece küresel barışı sağlayamazsınız. Şunu unutmayınız ki iki dünya savaşının ateşinin yakıldığı, kıvılcımının çakıldığı yer, Balkanlardır.

Balkanlardaki huzur ve barış ortamı, eğer zayi olursa bu, bütün dünya için büyük bir tehdit olur. Bizim bakış açımız, bütün kardeşlerimizin orada insanca ve birinci sınıf vatandaş olarak yaşamaları ve gerekli itibarı görmeleridir." ifadesini kullandı.



Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup