Anasayfa


18-06-2015
13 dernekten ABTTF Genel Kurulu hakkında ortak açıklama...
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu üyesi 13 dernek, geçtiğimiz günlerde yapılan ABTTF genel kurulunda yaşanan bazı olaylara ve genel kurulla ilgili olarak ABTTF tarafından yayınlanan açıklamaya tepki gösterdi.
18 Haziran 2015 Perşembe

Toplam 13 dernek yayınladığı ortak açıklamada ABTTF Genel Kurulu’nda demokratik prensiplerin ve etiğin ayaklar altına alındığı belirtilerek, başkan Halit Habipoğlu tutumundan dolayı eleştirildi.

Sözkonusu açıklamayı imzalayan 13 dernek şöyle: İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği, Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Feuchtwangen Bat Trakya Türk Kültür Derneği, Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği, Hannover ve Cevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği, Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi, Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Schwabach ve Cevresi Batı Trakya Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği, Stuttgart ve Geniş Çecresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği ve Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği.

“Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu 19. Dönem Genel Kurul Hakkında Kamuoyuna Açıklama” başlığı altında yayınlanan açıklama şöyle:

“Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun 13.06.2015 tarihinde gerçekleşen 19. Genel Kurulla ilgili dün yayınladığı basın bildirisinin demokratik prensipler çerçevesinde değinmesi gereken gerçeklerin çok uzağında kalması, Batı Trakya Türk kamuoyunu yanıltıcı bilgiler içermesi sebebiyle bu bildirinin yayınlanması zorunlu olmuştur. Bu bildirinin ABTTF’nin demokratik prensiplere ayak uyduramaması sebebiyle ortaya çıkan sorunların yine ABTTF çatısı altında çözüme kavuşmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Bu vesile ile her şeyden önçe bilinmelidir ki Genel Kurul tamamiyle Divan Başkanı’na yaptığı baskılar sonucu Halit Habip Oğlu’nun direktifleri ve yönlendirmesi altında geçmiştir. Divan Kurulu Başkanı Cafer Alioğlu ile birlikte ilk etapta Sekreter Bertan Hüseyin ve Kani Selim seçilmiş olup, Rıdvan Hacıbedel’e saldırıdan sonra sekreterlerden Kani Selim durumu protesto ederek çekildikten sonra da yerine Harun İbrahimcik getirilmiştir.

Genel Kurulunun devamında ABTTF Genel Sekreterinin 18. Dönem Faaliyet Raporunu okumaya başlamasından hemen sonra Halit Habip Oğlu çok zaman kaybı olacağı sebebiyle, Genel Sekreter Gökhan Kocaveli’nin sunumuna müdahale etmiş ve sunum kısa sürede sonlandırılmıştır. Raporların sunumlarıyla ilgili daha vahim olan nokta ise, ki ABTTF Basın Açıklamasında bu hususa değinilmemektedir, Faaliyet Raporu hakkında lehte ve aleyhte görüşlerin yapılmasına izin verilmeden (Programa bakılabilir) oylamaya geçilmiş olmasıdır. Diğer bir ifadeyle, delegelere faaliyetlerle ilgili eleştiri ve görüş beyan etme haklarını kullanmalarına izin verilmemiştir.

ABTTF Basın Açıklamasında İngiltere Batı Trakya Dayanışma Derneğinin ABTTF üyeliğinin dondurulması süreci ve bu bağlamda 19. Genel Kurulda yaşananlar hakkında da eksik ve yanlı bilgiler mevcuttur.

Herşeyden önce ABTTF Başkan Yardımcısı ve İBTTDD eski başkanı Rıdvan Hacıbedel’e yapılan saldırıyı ‘hararetli bir tartışma’ olarak tanımlamak başlı başına olayın üstünü kapatma girişimidir ve bu durum utanç vericidir. Olması gereken ve kamuoyunun beklediği, 30 yıla yakın bir tarihi olan, kuruluşundan günümüze kadar demokrasi ve höşgörü için mücadele eden ABTTF’nin yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu açıklaması ve bu saldırıya kalkışanların ABTTF ile ilişkilerinin kesildiğinin açıklanmasıdır. Yoksa ABTTF tarafından savunulan düşünce özgürlüğü ifadelerinin bir anlamı kalmamaktadır.

ABTTF Basın Açıklamasında kamuoyuyla paylaşılan ABTTF Disiplin Kurulunun üye derneklerin mahkeme kaydı ve sicil numaraları ile birlikte tüzel kişiliğe sahip olup olmadıklarının araştırılmasının telep edildiği bilgisi de yine yanlıştır. Dr Sebahattin Abdurrahman ve Rıdvan Hacıbedel imzasıyla Disiplin Kurulundan talep edilen üye derneklerin tüzel kişiliklerinin incelenmesi değil, fakat 2013’teki 18. ABTTF Genel Kurul seçimine katılan Troisdorf derneğinin seçimden sonra varlığının olmadığını gösteren bir hukuki belgenin ortaya çıkmasıyla başlayan tartışmalardan ABTTF’nin daha fazla yıpranmasını önlemek ve bu konuyu araştırmak için Displin Kurulunun göreve çağrılmasıdır. Bu işlem kurum içi bir prosedür olup ABTTF Tüzüğünde yer almaktadır. Bu ABTTF’yi koruma amaçlı girişim kendilerinin üyesi olması sebebiyle İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğine linç girişimi şeklinde geri dönmüş, Disiplin Kurulu yapılan başvuruyu ele almak yerine yetki gaspı yaparak İBTTDD üyeliğinin dondurulması kararına varmıştır.

Özet itibariyle, kamuoyunun yayınlanan ABTTF Basın Bildirisine ek olarak ABTTF 19. Dönem Genel Kurul hakkında bilmesi gereken, başından sonuna kadar Halit Habip Oğlu’nun Divan Başkanı’na baskı yaptığı ve kendisinin istediği şekilde tamamlanmasını sağladığı, kalkıp fikrini söylemek yerine fikrini söyleyenlere karşı yapılan saldırılara göz yumulduğu, Halit Habip Oğlu’na muhalif adayların kendilerini tanıtmalarına ve projelerini anlatmalarına çok uzadığı gerekçesiyle yuhalamaların ve masalara vurmaların etrafı toz dumana kattığı, demokratik prensiplerin ve etiğin ayaklar altına alındığı ABTTF tarihine kara bir leke olarak geçecek Genel Kurul olduğudur.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

ABTTF Üye Dernekleri

İngiltere Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği
Düsseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği
Feuchtwangen Bat Trakya Türk Kültür Derneği
Gütersloh Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği
Hannover ve Cevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği
Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi
Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Lauf Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Schwabach ve Cevresi Batı Trakya Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği
Stuttgart ve Geniş Çecresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği
Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği





Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi