Anasayfa

28-11-2017
Atina'da terör operasyonu
Atina’da gözaltına alınan DHKP-C üyesi 9 Türk vatandaşı hakim karşısına çıkacak.
28 Kasım 2017 Salı

Başkent Atina’da terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 Türk vatandaşının yarın (29 Kasım Çarşamba) mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

Yunan Polisi (ELAS) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu sabah Atina’da düzenlenen polis baskınlarında gözaltına alınan 8’i erkek biri kadın 9 kişinin hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Açıklamada, gözaltındaki şahıslardan biri hakkında 2013 yılında Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Sakız Adası açıklarında mühimmat dolu bir botun Türkiye’ye geçirilmeye çalışılmasına ilişkin yakalama kararı bulunduğu kaydedildi.

İncelemelerin devam ettiği vurgulanan açıklamada, bomba yapımında kullanılan malzeme ve patlayıcı maddenin yanı sıra bir de CZ marka tabancanın ele geçirildiği ifade edildi.

Yunan terörle mücadele ekipleri kentin Neos Kosmos ve Kallithea semtlerinde üç eve baskın düzenleyerek 9 kişiyi gözaltına almış, çok sayıda dokümanın yanı sıra bilgisayar, harici bellek ve bomba yapımında kullanılan malzemelere el koymuştu.

Haberler


BTAYTD Kadınlar Kolundan Kozlukebir Belediyesine ziyaret

Mustafa İsen’in ‘Yunanistan’da Türk İzleri’ kitabı yayımlandı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Atina’yı ziyaret etti

Zeybek tarla bildirimlerindeki gecikmeyi sordu

Hastane çalışanları personel eksikliğini ve çalışma koşullarını protesto etti

Türk kökenli 110 öğrenci Türkiye’de yüksek teknoloji şirketlerinde staj yapacak

Friedrich Merz, Almanya’nın yeni başbakanı oldu

Özgür Ferhat tarım yollarının iyileştirilmesini istedi

Yerapetritis’ten Türk – Yunan ilişkilerine dair önemli açıklamalar

Basırlıköy’de bir soydaş ölü bulundu

Soydaşlar Ilıca’daki Hıdırellez etkinliğinde buluştu

Yunanistan’a sığınmacılar konusunda uyarı