Anasayfa

18-06-2015
Cemile Yusuf: "Ramazan'da paylaşılan sofralar birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin"
Yunanistan ve Türkiye dışındaki ilk Batı Trakyalı Türk milletvekili olan Cemile Yusuf, Ramazan ayı nedeniyle mesaj yayınladı.
18 Haziran 2015 Perşembe

Almanya'nın Hristiyan Demokratik Birlik Partisi Federal Milletvekili, Birlik Partileri Meclis Grubu Uyum Politikaları Sorumlusu Batı Trakyalı Cemile Yusuf, Ramazan ayı başlangıcı nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle:

"Önümüzdeki günlerde İslam dünyası ve Almanya'da yaşayan Müslümanlar da kutsal Ramazan ayını karşılayacak. Ramazan ayı sadece oruç ibadetinin yerine getirilen bir ay değil, aile üyelerinin, dostların ve yakınların biraraya geldiği bir dönemdir.

Zamanla Almanya'da düzenlenen iftar davetlerine Müslüman olmayan kimselerin de davet edilmesi gelenek haline geldi. Bu buluşmalar çokkültürlü toplumumuz birlikte yaşama ve dayanışmaya verilen önemi vurguluyor.

Ortadoğu'nun savaş yaşanan bölgelerinde, mesela Irak'ta ve Suriye'de Ramazan ayı barış ve güvenliğin sağlanması açısından bir umut ışığı. Ailelerinden ve yakınlarından koparılan, şiddete uğrayan ve göçe mecbur bırakılan insanlar Ramazan ayını çok zor koşullar altında geçirecekler.

Öncelikle bu insanlara olmak üzere, Almanya'da yaşayan Müslümanlara ve oruç ibadetini yerine getiren herkese hayırlı Ramazanlar dilerim."

Haberler


DEB Partisi: “Eğitim temel bir haktır, bunu yok sayamazsınız”

Azalan nüfus, artan baskı: Batı Trakya’da Türk okulların kapatılması ne ifade ediyor?

Sağlık çalışanları İsrail’in hastane saldırısını protesto etti

Atina’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

Türkiye’nin Türk azınlığın maruz kaldığı haksızlıkları BM’ye taşıması Yunanistan’ı rahatsız etti

Beşiktaş’ta ikinci Sergen Yalçın dönemi

Beşiktaş’ta Ole Gunnar Solskjaer dönemi 223 gün sürdü

Türkiye’deki YÖS sınavı başvuru süresinin uzatıldığı bildirildi

Aracından sigara izmariti atan sürücüye 937 euro ceza

İsmail Rodoplu ölümünün beşinci yıl dönümünde anılacak

Yerapetritis: “Yunanistan kimseden talimat almaz”

Fenerbahçe’de Jose Mourinho dönemi sona erdi