Anasayfa

18-06-2015
Pavlidis evlere de doğalgaz istiyor
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis bölgedeki evlerde doğalgaz kullanımı ve doğalgaz dağıtım ağının genişletilmesiyle ilgili Enerji Bakanı Panayotis Lafazanis'e mektup gönderdi.
18 Haziran 2015 Perşembe

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti'nin taleplerinin dile getirildiği mektupta, "Toplumun ve bölge kurumlarının tamamı haksızlıkların giderilmesi gerektiğini düşünerek doğalgazın evlerde kullanılmasını istemekte ve doğalgaz boru hatları için geçiş ücreti ödenmesine yönelik haksızlıkların giderilmemesi durumunda başka boru hatlarının bölgeden geçmesine ise tahammül etmeyecektir" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca mektupta, 2014-2020 ESPA programı aracılığıyla doğalgaz ağlarının Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti'ne bağlı bütün büyük şehirlere (Gümülcine, İskeçe, Kavala, Drama, Dedeağaç ve Kumçiftliği) yayılması isteniyor.

Yorgos Pavlidis, mektubunda ilgili mevzuatta gerekli değişikliklere gidilerek doğalgaz dağıtım şirketi kurulmasını da talep ederken, ilk aşamada İskeçe, Kavala ve Kumçiftliği için evlerde kullanılmak üzere küçük çaplı doğalgaz şebekelerinin kurulmasını talep ediyor.
Bu bağlamda Eyalet Başkanlığı'nın da ESPA programı aracılığıyla finansal katkıda bulunmaya hazır olduğu belirtilen mektupta, Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti'nin uzun yıllardır enerji kavşağı olarak anıldığına dikkat çekiliyor.

Bölgede kış döneminin yaklaşık 8 ay sürdüğünü ve oldukça etkili soğukların bölgede hakim olduğunu hatırlatan Eyalet Başkanı, bu nedenle yüklü miktarda ısınma akaryakıtı tüketildiği ve 250 milyon euro'ya yakın vergi ödendiğini dile getirerek doğalgaz kullanılan bölgelerde ısınma maliyetinin daha düşük olduğunu vurguladı.

Haberler


Kosova’nın Mamuşa Belediyesi’nde “Yücelciler” anıtı

Yunanistan, uçuş geçikmelerinde Avrupa’nın zirvesinde

Serez cinayeti zanlısı cezaevinde saldırıya uğradı

Avrupa Parlamentosu, MERCOSUR ile ticaret anlaşmasını mahkemeye taşıyor

Meriç ve Rodoplu çiftçiler yarın Bakan Çiaras ile görüşecek

Demircik sakinleri şikayet ve beklentilerini bakana aktardı

Özgür Ferhat’tan hayvan besicileri ve tütün üreticilerine destek mesajı

Milletvekili Zeybek’ten açılışı yapılan Demircik yolu hakkında soru önergesi

Rodop ilinde 10 hırsızlık olayı aydınlatıldı

Atina’da okullar yarın kapalı kalacak

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası 23 Ocak’ta

Dendias ile Katz’tan Atina’da savunma mesajı