Anasayfa

05-12-2017
Parnitha'da DHKP-C cephaneliği aranıyor
Yunan Polisi, medyada yer alan haberlere göre, büyük bir gizlilikle DHKP-C'nin cephaneliğini arıyor. Aramaların, Atina'nın Parnitha dağı civarındaki ormanlık arazide yoğunlaştırıldığı iddia edildi.
5 Aralık 2017 Salı

Kathimerini gazetesine göre, geçen salı günü yakalanan DHKP-C'lilerden bazıları daha önce Parnitha dağı yakınında görüldü. To Vima gazetesine göre ise Yunan polisinin 2013 yılında Parnitha'da toprağa gömülmüş plastik bir varilin içinde bulduğu 4 adet kalaşnikof tüfek, 10 adet el bombası ve çok sayıda merminin, DNA testleri sonucu bazı DHKP-C üyelerine ait olduğu anlaşıldı.

Haber sitesi Real News'e konuşan üst düzeyli bir güvenlik yetkilisi de DHKP-C'nin hücre evlerinde ele geçirilen bilgisayar ve belleklerden (USB) önemli bilgilere ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

Baskınlar sırasında DHKP-C'lilerden biri USB aygıtını yutmaya, bir diğeri ise bilgisayarı sokağa fırtlatmaya teşebbüs etmişti.

Bu arada, Atina'daki hücre evlerinde yapılan baskınlarda, DHKP-C üyesi teröristlerin 'günlük programları' ile ilgili talimatların yeraldığı bir belgenin bulunması Yunan güvenlik güçlerini şaşırttı. Belgede, DHKP-C'lilerin saat kaçta uyanmaları, saat kaçta uyumaları ve gün boyu neler yapmaları gerektiğine ilişkin talimatlar yer alıyor.

Haberler


BTAYTD Kadınlar Kolundan Kozlukebir Belediyesine ziyaret

Mustafa İsen’in ‘Yunanistan’da Türk İzleri’ kitabı yayımlandı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Atina’yı ziyaret etti

Zeybek tarla bildirimlerindeki gecikmeyi sordu

Hastane çalışanları personel eksikliğini ve çalışma koşullarını protesto etti

Türk kökenli 110 öğrenci Türkiye’de yüksek teknoloji şirketlerinde staj yapacak

Friedrich Merz, Almanya’nın yeni başbakanı oldu

Özgür Ferhat tarım yollarının iyileştirilmesini istedi

Yerapetritis’ten Türk – Yunan ilişkilerine dair önemli açıklamalar

Basırlıköy’de bir soydaş ölü bulundu

Soydaşlar Ilıca’daki Hıdırellez etkinliğinde buluştu

Yunanistan’a sığınmacılar konusunda uyarı