Anasayfa


08-12-2017
Pavlopulos’tan Erdoğan onuruna akşam yemeği
Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmasını desteklediklerini belirterek, "Bu zor dönemde globalleşme süreci ve bundan kaynaklanan sorunlarla karşılaşırken, dostluğumuza ve Türkiye'nin AB'ye katılmasına derin bir ihtiyaç var." dedi.
8 Aralık 2017 Cuma



Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Pavlopulos ve eşi Vlasia Pavlopulu tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan onuruna resmi akşam yemeği verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Pavlopulos, "65 yıl sonra gerçekleştirilen bu ziyaret tarihi olduğu kadar geleceğimizi oluşturacak adımların atılacağı bir buluşma olacaktır. Bu geleceği korumak için gerekli irade hepimizde mevcut." diye konuştu.

Pavlopulos, tarihten ders alarak geleceğe ilerlenmesi gerektiğini vurgulayarak, zor bir dönemde kurulan Mustafa Kemal Atatürk ile Eleftherios Venizelos arasındaki dostluğun ileriye dönük politikalarda yeni bir dönem açtığını söyledi. Pavlopulos, "Bizler her zaman bu dönemi yeniden tekrar yaşatmayı arzu ediyoruz." ifadesini kullandı.

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü döneminde, Yunanistan'ın Tahran Temsilciliğini Türk diplomat Enis Bey'in yaptığını anımsatan Pavlopulos, "Halkımıza yaraşan bir dostluk ve birlik köprüsü inşa etmek durumundayız." dedi.

Pavlopulos, Türkiye'nin AB'de önemli bir yer edineceğine işaret ederek, "Bu zor dönemde globalleşme süreci ve bundan kaynaklanan sorunlarla karşılaşırken, dostluğumuza ve Türkiye'nin AB'ye katılmasına derin bir ihtiyaç var." şeklinde konuştu.





Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor