Anasayfa

22-06-2015
Caminin minaresine domuz kafası astılar
Bulgaristan'ın Gotze Delçev kentindeki tarihi Karaca Paşa Camisi'nin minaresine saldıran ve minareye tırmanan kimliği belirsiz kişiler, kesilmiş domuz kafası astı.
22 Haziran 2015 Pazartesi

Bulgaristan'ın Gotze Delçev kentinde kimliği belirlenemeyen kişiler, ramazanın ilk gününde müslümanları provoke etmeye çalıştı. Kent merkezinde bulunan tarihi Karaca Paşa Camisi'ne saldıran ve minareye tırmanan eylemciler, buraya kesilmiş domuz kafası astı.

Olayı fark eden vatandaşların polise bilgi verdiği ve olayla ilgili soruşturma açılırken, merkezi Gotze Delçev’de bulunan Blagoevgrad Bölge Müftüsü Aydın Muhammed, provokasyondan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti.

Muhammed, yaptığı açıklamada, kentteki Müslüman ve Hristiyanların uyum ve huzur içinde yaşadıklarını belirterek, "Asayiş sorunları yaratan bir avuç insan, toplumsal huzurumuzu gölgelemeye çalışıyor" dedi. Gotze Delçev’deki Müslümanların yapılan saldırıyı protesto etmek istediğini açıklayan Aydın Muhammed, bu mübarek ayda gerginliğin artmasına engel olmak için protestodan vazgeçtiklerini söyledi.

Gerek camiye, gerekse müftülük binasına karşı defalarca saldırılar yapıldığını aktaran Muhammed, şimdiye kadar hiç bir zanlının yakalanmadığına da vurgu yaptı.

Gotze Delçev’de daha önce yine "kimliği belirlenemeyen kişiler" bölge müftülüğü binasının duvarına spreyle "Türklere ölüm" diye yazmış, Karaca Paşa Camisi’nin minaresine 2 metrelik bir haç dikmişti.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğu Genel Sekreteri Ahmet Ahmedov da olayı kınayarak, "Şoktayız, ramazan ayının başında böyle bir eyleme anlam veremiyoruz" diye konuştu.

Ahmedov, özellikle Gotze Delçev’deki bazı grupların sürekli olarak Müslüman cemaatine karşı provokatif hareketlerde bulunduklarını, ancak yaşanan olaylara ilişkin açılan soruşturmalardan sonuç alınamadığını belirtti.

Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler