Anasayfa

18-12-2017
Yunanistan’da DHKP-C’den Erdoğan’a suikast planı iddiası
Atina’da yakalanarak tutuklanan terör örgütü DHKP-C’nin 9 üyesinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast hazırlığı içerisinde oldukları ileri sürüldü.
18 Aralık 2017 Pazartesi

Atina'da yakalanarak tutuklanan terör örgütü DHKP-C’nin 9 üyesinin hedefinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu iddia edildi.

To Vima gazetesinin emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, terör örgütü DHKP-C zanlılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir saldırı planladıkları ileri sürüldü.

Haberde, Yunan polisinin (ELAS) düzenlediği operasyonda ele geçirilen notlarda, örgüt üyelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a roketatar, el bombaları ve molotofkokteyleri ile bir suikast planladığını gösteren bir taslağın ortaya çıkarıldığı ifade edildi.

Saldırı planında Erdoğan’a "Akrep" kod adının verildiği belirtilen habere göre, Cumhurbaşkanının konvoyunun geçişi sırasında iki taraftan roketatarlarla saldırı gerçekleştirilecek ve bir grup örgüt üyesi ise aracın arkasından saldırıya devam edecekti.

Haberde, emniyet güçlerinin, Atina’nın doğusundaki Parnitha Dağı eteklerinde gömülü olduğu tahmin edilen roketatar ve mühimmatların bulunması için çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Kasım ayı sonunda Atina’da üç hücre evine düzenlenen operasyonla yakalanan 9 DHKP-C üyesi Türk vatandaşı, tutuklanarak mahkemeye sevk edilmişti.

Yakalanan terör örgütü üyeleri arasında, 2013’te AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarının faili olan, ardından mühimmat yüklü bir botun Sakız Adası’ndan Türkiye’ye geçirilmesine ilişkin Yunanistan’da yakalanan Hasan Biber isimli örgüt üyesinin de bulunması dikkati çekmişti.

Haberler


Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı