Anasayfa


18-12-2017
Kozlukebir Belediye Başkanı zararı değerlendirdi
Rodop ilinde şiddetli yağış sonucu oluşan sel felaketinin sonuçlarını, taşkınlardan en çok etkilenen Kozlukebir belediyesinin başkanı Rıdvan Ahmet değerlendirdi.
18 Aralık 2017 Pazartesi

Kanalizyon kanallarının şiddetli yağış nedeniyle suları almadığını ve bu nedenle taşkınların yaşandığını belirten Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, en büyük maddi zararın Kurcalı köyünde yaşandığını söyledi.

Rıdvan Ahmet, “Kurcalı köyünde beş eve su girdiğini tespit ettik. Bunun dışında Karacaoğlan köyünde bir evi su bastığını öğrendik. Değirmendere köyünde su yataklarının taşmasıyla tarım aletlerini topladığı ve maddi hasar olduğu tespit edildi. Dağlık bölgemizde de bazı köylerimizin yolları bozuldu; bunlarım çoğunu hizmete soktuk. Şimdilik sadece Üntüren köyü yolu kapalı, fakat iş makinalarımız yolun açılması için orada çalışıyorlar. En kısa sürede ulaşılabilir hale getireceğiz. Yine bu köyde içme suyu zarar gördü ve bu köyümüze içme suyu dağıttık.”

Belediye olarak acilen zarar tespit komisyonu kurduklarını ve zarar tespiti yaptıklarını belirten Kozlukebir Belediye Başkanı, şiddetli yağış ve sel nedeniyle oluşan zararların karşılanması için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.
Rıdvan Ahmet, “Bizim duymadığımız ve bilmediğimiz, selden dolayı zarar gören belediye sakinlerimiz var ise bunların bizlere ulaşmalarını istiyoruz. Zarar tespit komisyonumuz Perşembe gününe kadar çalışacak. Bunun dışında bu gece dağlık bölgede kar yağışı bekleniliyor. Biz belediye olarak bu konuda da tedbirimizi aldık. Fakat herkesin önce kendi tedbirini de alması gerekiyor. Herhangi bir ihtiyaç durumunda halkımıza telefonlarımız 24 saat açık. Bizleri her zaman arayabilirler.” diye konuştu.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı