Anasayfa

18-12-2017
Şiddetli yağış Maronya - Şapçı belediyesini de vurdu
Şiddetli yağış ve ardından gelen sel felaketi Maronya - Şapçı belediyesini de olumsuz etkiledi. Birçok ev ve ekili alan sular altında kalırken, en büyük maddi hasar Yahyabeyli köyünde yaşandı.
18 Aralık 2017 Pazartesi

Maronya - Şapçı Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Osman, "16 Aralık Cumartesiyi Pazara bağlayan gece bölgemize aşırı yağış düştü. Bu yağışlardan dolayı maddi hasara uğrayan köylerimiz var. Yahyabeyli köyümüzde yaklaşık 25, Uysallı köyünde yedi ve Vakıf köyümüzde de üç evi su bastı. Bunun dışında bir çok tarım alanları da sular altına kaldı. Biz belediye olarak mağdur olan insanlarımızın zararlarını en kısa zamanda gidermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

YAHYABEYLİ MUHTARI TANER DEDE HASAN

Yahyabeyli köyü muhtarı Taner Dede Hasan, şiddetli yağışlar sonucu Yahyabeyli'de yaşanan felaketi şu sözlerle anlattı: "Sanayi bölgesinin kanalının taşması sonucu köyümüz su altında kaldı. Sanayi kanalı temizlenmediğinden dolayı 2014 yılında da aynı sorun yaşanmıştı. Sanayi bölgesinden çıkan bütün sular bizim köye geliyor. Aslında çok şiddetli yağmurun olduğunu söyleyemem. Fakat sanayi kanalının taşması sonucu köyümüz su altında kaldı. Bir çok evi ve tarım alanını su bastı. Köyümüzde maddi zararın yanı sıra çok sayıda kümes ayvanı ve küçük baş ayvan telef oldu. Zarar tespit çalışmaları yarın başlayacak; umarım köyümüzün ve bölge halkın zararı en kısa sürede sarılır." dedi.

Belediye yetkilileri ve itfaiyenin olaya anında müdahale ettiğini söyleyen Dede Hasan, "Bizler saat 06:30 da evleri boşaltmaya başladık." diye konuştu.

Haberler


Türk-Yunan İş Forumu, İstanbul Ticaret Odası’nda düzenlendi

Mustafa Trampa: ‘Küçük Davutlu camii kararı vicdanları yaralamıştır’

Mustafçova Belediyesinden İskeçe Müftülüğüne ziyaret

GAT Hukuk Grubu, Strasburg’da eğitim gezisine katıldı

Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneğinden Strazburg’a çalışma ziyareti

Davutlu Mütevelli Heyeti Başkanına 9 ay hapis cezası!

Patrik Vartholomeos Atina’da

Yunanistan ve Mısır’dan Avrupa’ya enerji köprüsü

Geleneksel Kiraz Festivali 30 Mayıs’ta başlıyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan nezaket ziyaretleri

Sosyal turizm başvuruları başladı

Selanik’te aşırı sağcı suç örgütüne operasyon