Anasayfa

20-12-2017
"Perpato" derneğinden Celal Bayar Azınlık Lisesi ziyareti...
Gümülcine'deki engelliler derneği "Perpato" Celal Bayar Azınlık Ortaokul - Lisesi'ni ziyaret etti. ziyaret, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" vesilesiyle gerçekleştirildi.
20 Aralık 2017 Çarşamba

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi'nin davetine olumlu cevap veren "Perpato" derneği, kalabalık bir ekiple okulu ziyaret edip, lise birinci sınıf öğrencileriyle biraraya geldi. ziyaret sırasında öğrenciler engelliler derneği ve engellilerin günlük yaşamıyla ilgili olarak bilgi aldı. ayrıca engelli kişilerin yaptığı sportif faaliyetler konusunda da bilgilendirilen öğrenciler, engelli sandalyesiyle ragbi, basketbol ve badminton oynadı. Öğrenciler, engelli antrenörleri tarafından yönlendirildi. Gümülcine Celal Bayar Lisesi öğrencileri ayrıca "Perpato" derneğinden Vildan Yusuf ve Mesut Kadı'dan engelli kişilerin karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi aldı.

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokul - Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet yaptığı konuşmada engelli kişilerin günlük yaşamının ve karşılaştığı sorunların önemine değinerek, bu kişilerin toplumsal hayatta tam olarak yer alabilmesi için herkesin bu konuya hassasiyetle yaklaşması gerektiğini söyledi. Mehmet, "Perpato" derneğine ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.



Haberler


Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı

Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı: “Turizm, Türk ve Yunan halkını birbirine yakınlaştırıyor”

Hayvancılıkta çiçek hastalığı alarmı sürüyor!

Akdeniz Araştırmacılar Gecesi 26 Eylül’de İskeçe’de

Zeybek’ten Mizanlı Türk Azınlık İlkokulu için bakanlığa soru önergesi

Von der Leyen’den Gazze için 2 yıl sonra tavır

İskeçe ovasında bu yıl da güreş coşkusu yaşandı

AB’den uyarı: Yunanistan, KDV direktiflerini uygulamadığı için yargıya gidebilir

Eski bakanın oğulları silah yasasını ihlalden gözaltında