Anasayfa

20-12-2017
Öğretmen - Yazar Tevfik Hüseyinoğlu İskeçe Türk Birliği'nde söyleşiye katıldı
Öğretmen ve Yazar Tevfik Hüseyinoğlu 15 Aralık 2017 Cuma akşamı İskeçe Türk Birliği’nde (İTB) düzenlenen söyleşiye katıldı. İTB Okuma Grubu’nun organize ettiği etkinlikte Tevfik Hüseyinoğlu'nun "Meslek Borcu" adlı romanı, eğitimin önemi, azınlık eğitiminin güncel durumu, Batı Trakya Türklerinin farklı sorunları ve kendisinin öğretmenlik hayatından tecrübelerinin harmanlandığı bir söyleşi gerçekleştirildi.
20 Aralık 2017 Çarşamba



İskeçe Türk Birliği Kitap Okuma Grubu'nun organizatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Osmanoğlu, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokul ve Lisesi Okulu Yöneticisi Rıza Kırlıdökme, DEB Partisi Genel Başkan Danışmanı Bahri Belço, DEB MYK üyesi Mustafa Şargo, İskeçe Türk Birliği'nin eski başkanları ve İskeçeli soydaşlar katıldı.

Etkinliğin moderatörlüğünü İskeçe Türk Birliği yöneticilerinden Elçin Hacıibram yaptı. Hacıibram konuşmasında İTB Okuma Grubu hakkında bilgi verdi. Grup olarak aralarında bir kitap belirlediklerini ve daha sonra bu kitap üzerinde karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını belirten Elçin Hacıibram, kitabın yazarı Tevfik Hüseyinoğlu'nu bu vesileyle İskeçeli sevenleriyle buluşturmayı düşündüklerini söyledi.

"TEVFİK HÜSEYİNOÄžLU BATI TRAKYA TÜRK AZINLIÄžI'NIN BİR DEÄžERİDİR"
İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği Kitap Okuma Grubu'nun düzenlemiş olduğu bu etkinliği çok anlamlı bulduğunu belirterek, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yazar Tevfik Hüseyinoğlu'nun Batı Trakya Türk Azınlığı'nın bir değeri olduğunu söyleyen başkan Ahmetoğlu, "Azınlığımızda ne yazık ki, kültür, sanat ve edebiyat alanında sayıca çok fazla değere sahip değiliz. Bu az sayıda değerlerden bir tanesi de Tevfik Hüseyinoğlu hocamızdır. Kendilerine Batı Trakya Türk Azınlığı'na vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TEVFİK HÜSEYİNOÄžLU
Tevfik Hüseyinoğlu konuşmasında İskeçe'ye 1967 yılında geldiğini, İskeçe'yi çok sevdiğini ve 1988 yılında İskeçe'ye taşındıklarını ve tekrar Gümülcine'ye dönmek zorunda kaldıklarında ise ağlayarak döndüklerini ifade etti. 'Meslek Borcu' romanının öğrenci, aile ve öğretmen üçgeninde ve İskeçe'de öğretmenlik mesleğini yaptığı yıllarda yaşanan bir olaydan ilham alarak kitabı yazdığını söyleyen Hüseyinoğlu, kitaba başlamadan önce okula uyuşturucu konusu hakkında bilgi vermek üzere bir eğitimci ekibin geldiğini ve seminer verdiğini söyledi. Hüseyinoğlu, kitabın esasında uyuşturucu kullanımı tehlikesine dikkat çekildiğini vurguladı.

Son olarak Azınlık eğitimiyle ilgili görüşlerini de dile getiren öğretmen - yazar Tevfik Hüseyinoğlu sözlerini, "Artık bizim hiçbir şeyden taviz verecek halimiz yok" diyerek tamamladı.
Etkinliğin sonunda İTB Okuma Grubu adına Tevfik Hüseyinoğlu'na dolma kalem ve çiçek hediye edildi.


Haberler


Kiraz Festivali’nin tarihi belli oldu

Celal Bayar Azınlık Ortaokuluna kayıtlar başlıyor

Hrisohoidis Meriç bölgesinde incelemelerde bulundu

Levent Sadık Ahmet’ten İpsala’da yaban mersini yatırımı

BTAYTD den mavi kapak kampanyasına destek

BTTÖB’de genel kurul hazırlığı

Özgür Ferhat, Spartakos Tarım Derneği yönetimini ağırladı

Gönüllü askerlik hizmetinde bulunacak ilk kadın grup göreve başladı

İskeçe Çınar Camii davası yeniden ertelendi: Mahkeme önünde gerginlik

’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu