Anasayfa


09-03-2015
DEB Partisi Yalımlı köyünü ziyaret etti
Deneme Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, 6 Mart Cuma günü Yalımlı köyünü ziyaret ederek köy halkı ile bilrlikte Cuma namazı kıldı.
9 Mart 2015 Pazartesi

Deneme Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, 6 Mart Cuma günü Yalımlı köyünü ziyaret ederek köy halkı ile bilrlikte Cuma namazı kıldı.

Namaz sonrası halka seslen genel başkan Ali Çavuş, 25 Mayıs Avrupa Parlamentosu seçimlerinde köy halkının partiye vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

Ziyaretle ilgili olarak DEB Partisi tarafından şu yazılı açıklama yapıldı:

Köy halkı ile Cuma namazını eda eden Genel Başkan, namaz sonrası halka seslendi. Konuşmasına bugüne kadar DEB Partisi’ne büyük destek veren Yalımlı halkına teşekkür ederek başladı. Kendisinin ve arkadaşlarının DEB Partisi’nin kurucusu rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in bırakmış olduğu mırasa sahip çıkmak adına göreve geldiklerini, verdikleri çabayı Batı Trakya Müslüman Türk halkının karşılıksız bırakmadığını, DEB Partisi’ni sahiplendiklerini, kendilerinin bundan çok mutlu olduklarını ve bundan dolayı herkese çok teşekkür ettiğini belirtti. Yıllarca büyük partilerde siyaset yaptıklarını, ancak azınlık hakları bağlamında hiçbir ilerlemenin kaydeilmediğini, sadece vatandaşlık haklarında bir kıpırdanmanın olduğunu, halkın sadece ve sadece seçim zamanında hatırlandığını söyledi. Geçmişteki siyasi bölünmüşlüğün, azınlığa bir fayda sağlamadığını, azınlık insanının birlik, beraberlik içinde ancak sorunların üstesinden gelebileceğini, halkımızın da bunu fark ederek, sımsıkı davasına sarıldığını ifade etti. 25 Mayıs’ta yapılan AP seseçimlerinde bunu yüreklice gösterdiğini, bu sebeple, Yalımlı köy halkına çok teşekkür ettiğini belirtti. %3’lük antidemokratik ülke barajı sebebiyle genel seçime katılmadıklarını, azınlığı milletvekilsiz bırakmak istemediklerini, Atina’da azınlık insanının hakkını arayan milletvekillerine de her zaman destek olacaklarını söyledi.

Azınlık insanının hoşgörülü, uysal ve iyi niyetli olmasına rağmen, mücadelesine yasalar çerçevesinde devam etmesine rağmen, azınlık insanına sorulmadan azınlık aleyhine yasaların çıkartıldığını ve azınlık insanının küstürüldüğünü anlattı.

Ekonomik buhran içinde azınlık insanının var olma mücadelesi verdiğini, AB’nin çiftçi fonlarından ve programlarından adilce azınlığın yararlanmadığını ifade etti. Değişik üniversitelerden mezun olmuş azınlık gençlerinin istihdam edilmediğini, bu sebeple gençlerin bölgeyi terkettiğini, bu durumun da kendilerini kaygılandırdığını söyledi. DEB Partisi olarak Avrupa’da birçok kuruluşa üye olmaya çalıştıklarını, 2012’de üye oldukları Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN)’in kongresini Gümülcine’de gerçekleştireceğini, bölgeye 150 yabancı delegenin geleceğini ve bölgenin tanıtımına büyük katkı sunacak bu kongreyi önemsediklerini ifade etti. 25 Mayıs’ta olduğu gibi azınlık halkının kendilerine destek verdiği sürece, mücadeleye yılmadan, yorulmadan devam edeceklerini belirtti. 25 Mayıs’ta verilen büyük destek için ve kendisini sabırla dinledikleri için Yalımlı köyü halkına teşekkür etti.

Haberler


Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’

Topsidis doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Girit’te Suda Deniz Üssü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı

Mucize Tiyatrosu ayakta alkışlandı

Kipi Gümrük Kapısının iyileştirilmesi projesi için ilk adım atıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı

Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Trakya Tarım Kooperatifinden bilgilendirme toplantısı

İTB’deki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi