Anasayfa


24-12-2017
Sen de imza kampanyasına destek ol!
3 Nisan 2017 tarihinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tescil edilerek Haziran 2017’de imzaya açılan Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) öncülüğünde başlatılan “Azınlıkları Koruma Paketi” başlıklı girişim için imza kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.
24 Aralık 2017 Pazar

Ulusal azınlıklar için Avrupa genelinde bir koruma mekanizmasının oluşturulmasını ve Avrupa’daki dilsel ve kültürel çeşitliliğin güçlendirilmesini amaçlayan “Azınlıkları Koruma Paketi” isimli Avrupa Vatandaşları Girişimi 350 bin imzaya ulaştı.

Avrupa’da ulusal ve dilsel azınlıklara mensup kişilerin korunmasını iyileştirmeye ve AB’de kültürel ve dilsel çeşitliliği güçlendirmeye çağıran girişim için 2 Nisan 2018’e kadar AB üyesi en az yedi farklı ülkeden 1 milyon imzanın toplanması gerekiyor.

AB üyesi bir ülkede sürekli ikamet eden veya AB üyesi bir devletin vatandaşı olan ya da her iki koşulu birden taşıyan herkes Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi’ne imzalarıyla destek verebilir.

Almanya’da sürekli ikamet eden Yunan vatandaşı olan Batı Trakya Türkleri ya da Alman vatandaşlığına geçmiş Batı Trakya Türkleri de kampanyaya Almanya’dan imza vererek destek olabilirler.

KAMPANYAYA NASIL DESTEK OLABİLİRSİNİZ?

Kampanyaya Yunanistan’dan destek vermek için:

Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi – 1 Milyon İmza Kampanyası’nın ana sayfası olan
http://www.minority-safepack.eu/main/index sayfasına giderek AB ülkeleri seçeneğine tıklamak gerekiyor.

Avrupa haritasının ve simgesel imzaların görüntülendiği sayfada “EU MEMBER STATES”, “yani AB ÜYESİ ÜLKELER” (sol taraftaki seçenek) kutucuğunu tıklayın.

Bir sonraki adımda, vatandaşı olduğunuz ülkeyi seçin. “Please select country”, “Lütfen ülke seçiniz” butonundan “Greece” kısmını seçin.

Karşısınıza çıkan yeni sayfada pasaport ya da kimlik belgenize (taftotita) göre kimlik bilgilerinizi girin. Sırasıyla, pasaport veya kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, baba adınızı, doğum yerinizi ve doğum tarihinizi girin. Bu bilgilerin hemen altında yer alan “Please select nationality” kısmından vatandaşlığınızı yani “Greek” kısmını seçin. Sayfada görüntülenen rakam ve harflerden oluşan güvenlik kodlarını aynen yazdıktan sonra işaretlenmesi gereken iki kutucuğa da tik işareti koyup, mavi yuvarlak içinde yer alan “support” yani “destekliyorum” butonuna basarak imza kampanyasına katılmış olun.

FEDERASYON’DAN ÇAĞRI
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’ndan yapılan çağrıda, Almanya’da sürekli ikamet eden Yunan vatandaşı olan Batı Trakya Türkleri ya da Alman vatandaşlığına geçmiş Batı Trakya Türkleri’nin kampanyaya Almanya’dan imza vererek destek olmaları istendi. Federasyon, online başvuruda bulunamayanların da linkteki formun çıkışını alıp ya da üye derneklerden formu temin edip doldurmalarını ve ABTTF’ye göndermeleri istendi.

Açıklamada, http://www.minority-safepack.eu/assets/downloads/forms/MSPI_Germany_DE_v2.pdf linkinde yer alan formun çıktısını alarak ya da formu ABTTF üyesi derneklerimizden temin ederek doldurabilirsiniz.” denildi.

Büyük harfler ile tam ve eksiksiz olarak doldurulması gereken formların şahsen ya da ABTTF üyesi dernekler aracılığı ile info@abttf.org adresine ya da aşağıdaki posta adresine iletilmesi istendi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu
Wemerstr. 2 58454
Witten, Almanya


Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi