Anasayfa


27-12-2017
Alpay Ahmet'ten BTTDD Genel Merkez ve Bursa şubesi ziyareti
Almanya’nın Lippstadt şehrinde yaşayan Batı Trakya Türklerinin kurduğu Lippstadt Batı Trakya Türk Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Alpay Ahmet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi ve Bursa Şubesini ziyaret etti.
27 Aralık 2017 Çarşamba



Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezde Genel Başkan Necmettin Hüseyin ile bir araya gelen Alpay Ahmet karşılıklı işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Türkiye, Avrupa ve Batı Trakya’daki kurumlarımızın aynı mücadeleyi sürdürdüğünü vurgulayan Ahmet; ortak organizasyonlarla daha fazla ses getirecek etkinliklerin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Genel Merkez ziyareti öncesinde Bursa Şubemizdeki çalışmaları da ziyareti sırasında değerlendirdiklerinden bahsederek şube başkan ve yöneticilerimizin nazik kabullerinden dolayı ayrıca memnuniyetini dile getirdi.

Genel Başkan Avukat Necmettin Hüseyin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hüseyin; ”Türkiye’de şubelerimiz ve diğer kurumlarımızla başlattığımız sistematik çalışmayı tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde yürütmek istiyoruz. Bu nedenle yakın zamanda Almanya ve diğer ülkelerde var olan kurumlarımızı ziyaret ederek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Herkesin düşüncesini alarak önümüzdeki süreçte mücadelemizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Bizler bölge dışında yaşıyoruz yaşadığımız yerlerdeki çalışmalar elbette önemli ve gerekli. Ancak yerindeki mücadele asıl olandır ve orada insanlarımızın yaşamını kolaylaştıracak, haklarının kullanılmasını sağlamak, refah düzeyini yükseltmek ve her şeyden önemlisi huzurunu ve mutluluğunu sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmak geldiğimiz yerlere olan boyun borcumuzdur.“ dedi.

Alpay Ahmet ayrıca genel merkez ziyareti öncesinde BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kabul edildi. Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif tarafından şube faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Güncel konuların değerlendirildiği ziyaretin sonunda Bursa Şube Başkanı Ali Eminlatif ziyaret anısına Alpay Ahmet'e hediye takdim etti.



Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi