Anasayfa


22-06-2015
Milletvekillerine çağrıda bulundu!
Dr. Hasan Ahmet milletvekillerine çağrıda bulundu.
22 Haziran 2015 Pazartesi

Batı Trakya’da yazdığı şiirlerle düşüncelerini dile getiren Dr. Hasan Ahmet ‘Yurtsever Milletvekillerine Çağrı’ başlığı altında yazılı bir açıklama yaptı.

Dr. Hasan Ahmet açıklamasında yıllardan beri devam eden sorunların çözümü için azınlık milletvekillerine birlikte, el ele vererek mücadele etmeleri çağrısında bulundu.

Açıklamasının ilk bölümünde Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Václav Havel’in sözlerine yer veren Hasan Ahmet: “Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı SayınVáclav Havel görevden ayrılırken : ‘En büyük hatam şairleri dinlememek oldu. Biz siyasiler gündem yaratırız, şairler ise gerçekleri söyler’ diyerek özeleştirisini yapmış” ifadelerini kullandı.

“30 yıldan beri Avrupa’da sorunlarımıza çözüm arıyoruz. 30 santim yol katedemedik, Müftülük, vakıf, eğitim gibi azınlık sorunlarımız halledilmedi” diyen Ahmet açıklamasına şu cümlelerle devam etti: “Ekonomik sorunlar da ağırlaştı, gerekeni yapamadık, çözümü de galiba yanlış yerde aradık. Çözümün yeri Yunanistan, yurtsever Yunanlılarla birlikte mücadele edemedik. Oysa DİKAÇA ile 5 yıl mücadele eden bilim adamlarımız başardı deyip özeleştirimizi yapmamız lazım.”

Son olarak kendisinin yanlış anlaşılmamasını isteyen Dr. Ahmet, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Yanlış anlaşılmasın, yapılanlara karşı değilim. Elbette Avrupa’da da hakkımızı arayacağız, biz de Avrupalıyız. Avrupa bizim ortak evimiz. Ama çözümün yeri Yunanistan parlamentosu. Milletvekilimiz Sayın Mustafa Mustafa, DİKAÇA mücadelesinin bayraktarıydı. 35 yıldan beri aktif siyasetçi, örnek bir yurtsever. Genç yurtsever milletvekillerimiz sayın Ayhan Karayusuf ve sayın Hüseyin Zeybek, sayın Mustafa Mustafa ile el ele verseler, bir de Yunanistan’daki yurtseverleri mücadalemize katsalar. Başarırlar.”

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi