Anasayfa


01-01-2018
DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş'tan yeni yıl mesajı
Dostuk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş yeni yıl mesajı yayınladı.
1 Ocak 2018 Pazartesi

2017 yılında yaşanan ve azınlığa geçmişteki yoğun baskıcı uygulamaları hatırlatan olayların yeni yılda son bulmasını beklediklerini belirten Ali Çavuş, Lozan antlaşmasından doğan hakların iade edilmemiş olmasına rağmen umutsuz olmadıklarını kaydetti.

DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş'un yeni yıl mesajı şöyle:

"Değerli Halkımız,

Bir yılı daha geride bırakırken 2017 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen geleceğe dair umudumuzu yitirmeden güzel gelişmelerin emellerini bir sonraki yıla taşıyoruz.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak Lozan Antlaşmasından doğan haklarımızın hala iade edilmemiş olmasına rağmen, bizler tüm bu olumsuzluklara karşın asla umutsuz değiliz.

2017 yılında Batı Trakya Türklerine ve azınlık kurumlarına, geçmişteki yoğun baskıcı yılları ve uygulamaları hatırlatan olay ve girişimlerin yeni yılda son bulmasını beklediğimizi vurgulamak isterim.

Toplum olarak kültürümüzün en güzel mirası olan hoşgörüye sıkı sıkı sarılarak, iyi niyetle ülkemizi sevmeye, ülkemizdeki demokrasinin gelişmesine, insan hak ve hürriyetlerinin genişlemesine katkı sunmaya çalışacağız. Bizler, bizi anlayan, sorunlarımızı ve demokratik taleplerimizi saygıyla karşılayan çoğunlukla ele ele verip bu ülkeye hizmet etmeye, barışı ve dostluğu hakim kılmaya gayret göstereceğiz.

Bu düşünceler içinde sizlerin ve tüm insanlığın yeni yılını kutlar, 2018’in, umutların daha da çoğaldığı, zulmün, terörün ve savaşların son bulduğu, barışın tüm dünyada egemen olduğu, ülkemizde; ekonomide, demokratikleşmede önemli gelişmelerin olduğu, dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olmasını temenni ediyorum."

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu