Anasayfa


22-06-2015
İskeçe SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği’nden yıl sonu mesajı
İskeçe SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği, eğitim – öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.
22 Haziran 2015 Pazartesi

Derneğin mesajı şöyle:

“Sevgili Öğrenciler, Saygıdeğer Veliler, Değerli Öğretmenler;
İlkokullar 15 Haziran Pazartesi günününde itibaren yaz tatiline girmiş bulunmaktadır.

Pazartesi 15 Haziran 2014-2015 tarihinde eğitim – öğretim yılı sona ermiştir.Yorucu bir senenin ardından, öğrenci, öğretmen, okul idarecileri yaklaşık üç aylık bir tatil dönemine girmiş bulunmaktadır.

Sevgili Öğrenciler;

Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tabii ki tatil en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Bu tatil sürecinin, eksik yönlerinizin değerlendirmesini yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız. Yaz tatilini verimli ve güzel geçirmek için ailenizle beraber mutlaka bir tatil programı hazırlamanız gerekir. Bu programda dinlenmeye, eğlenmeye, spor yapmaya ağırlık verildiği gibi zayıf derslerin telafisi için de zaman ayırmalısınız. Bol bol kitap okumayı de asla ihmal etmemelisiniz.

Saygıdeğer Velilerimiz;

Öğrencilerimiz karnelerini almışlardır. Bu eğitim öğretim yılında da çok çalışarak bir üst sınıfa geçmeyi hak etmişlerdir. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu eğitim ve öğretim yılının sonunda öğrencilerimizin başarılı olduğuna inanıyoruz. Bazı çocuklarımızın karnelerinde notlar düşük olabilir. Ancak onlara da sevecenlik içerisinde yaklaşılması gerekir. Gelecek eğitim ve öğretim yılında zayıf derslerin düzeltilmesi için daha çok gayret göstermeleri gerekecektir. Öğrenciler sadece karnesindeki not durumuna göre değerlendirilmesin. Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız.

Değerli öğretmen arkadaşlar,

Bir ders yılının daha sonuna geldik. Çocuklarımızın ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve uygulayan bireyler olarak yetişmesinde, öğretmenlerin rolü büyüktür. Bütün bunları başarmak için gayret göstererek bir eğitim-öğretim yılını daha tamamlamış olmanın huzuru içinde olduğumuzu belirtmek isteriz.Azınlık eğitimine emek veren, gönül veren öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi kutluyoruz. Bizler birlik ve beraberlik içinde yardımlaşarak daha iyi işler başaracağımıza, azınlık eğitimin seviyesini elbirliğiyle, toplumumuzun kurum ve kuruluşlarının katkıları, basınımızın yardım ve destekleriyle bulunduğumuz noktadan daha ileriye gidebileceğimize inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; İskeçe İli S.Ö.P.A Mezunu Öğretmenler derneği Yönetim Kurulu olarak tüm öğretmen ve öğrencilerimize aileleriyle birlikte güzel bir yaz tatili geçirmelerini diliyoruz. Yeni yılda yenilenmiş, enerji dolu, sağlıklı ve mutlu bir şekilde okullarımızda tekrar buluşmayı temenni ediyoruz.
Aynı anda Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Yüce Mevla herkese hayırlı Ramazanlar ve sabır ile yoğrulmuş oruçlar nasip etsin. Ramazan ayı Kur´an ayıdır. Ümmetin üzerine af ve merhametin sağanak sağanak yağdığı bir aydır. Bin aydan daha hayırlı bir geceyi içinde bulundurur. Bu yönüyle ümmet için özel konulmuş bir zaman dilimidir.

Ramazan ayının feyzi, rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun.
Hayırlı Ramazanlar. Mutlu tatiller.”

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi