Anasayfa


06-01-2018
Bakoyanni, İskeçe ve Gümülcine’yi ziyaret etti
Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi’nin kurmaylarından Dora Bakoyanni, Batı Trakya’yı ziyaret etti. Gümülcine’de düzenlediği basın toplantısında Bakoyanni, yargı yetkileri devam ettiği sürece müftü seçimine parti olarak karşı olduklarını söyledi.
6 Ocak 2018 Cumartesi



YDP kurmaylarından Atina Milletvekili ve eski bakan Dora Bakoyanni’nin Batı Trakya ziyareti 4 Ocak Perşembe günü başladı.

Bakoyanni 4 Ocak Perşembe akşamı İskeçe’de “Elisso” otelinde YDP İskeçe İl Örgütü tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

5 Ocak Cuma sabahı İskeçe’ye bağlı Hemitli köyünü giden Bakoyanni, Dolaphan köyünde YDP’nin Mustafçova İlçe Örgütü bürosunu ziyaret etti. Ardından Mustafçova Belediyesi’ne geçen Bakoyanni, Belediye Başkanı Cemil Kabza ve belediye meclis üyeleriyle görüştü. Belediye Başkanı Cemil Kabza, belediyenin sorunlarını anlattı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kabza, Şahin köyünde itfaiye merkezinin kurulmasını, bölge halkına verilen odun miktarının iki katına çıkartılmasını, taşınmaz mal vergisinin (Enfia) azaltılmasını, tapu kadastro ve orman haritaları uygulamasında vakıf yerlerinin korunmasını istedi.

Bakoyanni Ketenlik ve Şahin köylerini de ziyaret ettikten sonra İskeçe’de eski valilik binasına geçti. Burada Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ve İskeçe ilinden sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Zagnaferis’le bir araya geldi.

Bakoyanni, İskeçe Belediye Başkanı Haralambos Dimarhopulos’la da görüştü.

GÜMÜLCİNE TEMASLARI

YDP kurmaylarından Dora Bakoyanni İskeçe temaslarının ardından geçtiği Gümülcine’de bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında müftü seçimi konusuna da değinen Bakoyanni, müftülerin yargı yetkileri devam ettiği sürece seçim olamayacağını savundu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretine iyi hazırlanılmadığını söyleyen Bakoyanni, Şeriat’ın Batı Trakya’da isteğe bağlı olarak uygulanmasına yönelik yasa tasarısını olumlu karşıladı, ancak azınlık için, özellikle de eğitim alanında başka adımlar daha atılması gerektiğini belirtti.

Bakoyanni, basın toplantısında Trakya’da girişimciliğin desteklenmesi gerektiğine de dikkat çekti. Eski bakan, ülke genelinde kalkınma alanındaki durgunluğun sona erdirilmesini istedi.

Kalkınmanın sağlanması için YDP’nin bürokrasiyle mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Bakoyanni, işletmelerin desteklenmesi için bugünkü iktidarda mevcut olmayan siyasi iradeye ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi. Bakoyanni, vergi dilimlerinin önemli ölçüde azaltılması gerektiğinin de altını çizdi.

Bakoyanni Gümülcine temasları çerçevesinde Sirkeli köyündeki YDP İlçe Örgütü Bürosu’nu da ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü.

Bakoyanni, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis ile de biraraya geldi.

YDP Gümülcine İl Örgütü tarafından düzenlenen Gümülcineliler Kulübü’ndeki etkinliğe katılan Bakoyanni, parti üyelerine yönelik bir konuşma yaptı.


Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi 59 yaşında

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da temaslarda bulunuyor

Trakya Üniversitesinde İTB’nin 41 yıllık hukuk mücadelesi anlatıldı

GAT yönetiminden nezaket ziyaretleri

Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı