Anasayfa

06-01-2018
Karar duruşması 15 Şubat’a ertelendi
Yunanistan hükümetinin, darbeci askerlerden birinin sığınma talebini kabul eden Bağımsız İltica Komisyonu'nun kararının uygulanmasının durdurulması için yaptığı başvuru, Atina İdari İstinaf Mahkemesi'nde görüşüldü. Karar duruşması 15 Şubat’a ertelendi.
6 Ocak 2018 Cumartesi

Kapalı olarak yapılan ve yaklaşık 40 dakika süren duruşmada, taraflar avukatları aracılığıyla temsil edildi.

Edinilen bilgiye göre duruşmada, hükümet tarafı, İltica Komisyonu'nun kararı nedeniyle Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulma tehlikesi bulunduğunu belirterek, kamunun yararı için kararın ertelenmesi talebinde bulundu. Karşı taraf ise Komisyon tarafından sığınma hakkı verilen Türk subayın 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yer aldığına ilişkin hiçbir kanıt bulunmadığını ileri sürerek, iade edilmesi durumunda hayatının tehlikeye gireceğini iddia etti.

Kararın bir sonraki duruşmada aynı mahkemece 15 Şubat’ta alınacağı belirtildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 darbeciden biri olan Süleyman Özkaynakçı isimli askerin sığınma talebi Bağımsız İltica Komisyonu tarafından kabul edilmişti. Özkaynakçı, Komisyon'un kararının ardından serbest bırakılmıştı.

Hükümet, İltica Komisyonu'nun kararına itiraz ederek kararı iptal ettirmek için Atina İdari İstinaf Mahkemesi'ne başvurmuş ve komisyonun kararının uygulanmasının acilen durdurulmasını ve kararın iptal edilmesini istemişti.

Haberler


İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”

Trakya Tarım Kooperatifi 2026 üretim yılı kayıtlarına başladı

İskeçe Müftülüğünün Dini İlimler Sohbetleri aralıksız sürüyor

Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Başkonsolos Aykut Ünal oldu

Topsidis, Cumhurbaşkanı Tasulas ile görüştü

Karacaoğlan davası ertelendi

Memurlardan bütçe protestosu: 24 saatlik grev

İskeçe’deki çiftçilerden şehir meydanında eylem