Anasayfa


22-06-2015
Azınlık ortaokullarına kaç öğrenci kayıt yaptırdı?
Batı Trakya’daki iki azınlık ortaokulu kayıt döneminde yoğun ilgi gördü.
22 Haziran 2015 Pazartesi

İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu geçen yılki kayıt rekorununun da üzerine çıkarken, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu’na yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısı geçen yılki seviyelerde seyretti. Gümülcine ve İskeçe’deki iki azınlık ortaokuluna toplam 314 öğrenci kayıt yaptırdı.

İSKEÇE’DE 146 KAYIT

İskeçe Azınlık Ortaokulu birinci sınıfa geçen yıl 145 öğrenci kayıt yaptırırken bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısı 146 oldu. Böylece İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu’nda geçen yıl kırılan kayıt rekorunun üzerine çıkılmış oldu.

GÜMÜLCİNE’DE 168 KAYIT

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu birinci sınıfa kayıt yaptıran öğrenci sayısı da yüksek seviyelerde seyretti. Bu yıl Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu’na 168 öğrenci kayıt yaptırdı. Geçen yıl bu rakam 181 olmuştu.

OKUL MÜDÜRÜ HİKMET ŞAKİR

İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokul – Lisesi Müdürü Hikmet Şakir 2015 – 2016 yılı öğrenci kayıtlarıyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuştu. Geçen 145 öğrencinin okula kayıt olduğunu bu yıl ise 146 öğrencinin okula kayıt başvurusunda bulunduğunu söyleyen okul müdürü Hikmet Şakir, bu yıl da okula öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Ayrıca Şakir, 2014 – 2015 yılı eğitim yılı döneminde okuldan 67 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Şakir, bu rakamın da bir rekor olduğunu ifade etti.

“ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ BU OKULDA OKUMAK”

GÜNDEM’in son günlerde gündeme gelen ‘Azınlık ortaokullarına kura ile öğrenci kaydı’ söylentilerinin öğrenci ve velileri tedirgin ettiğini belirten okul müdürü Hikmet Şakir, “Bizler de yetkililerden bir haber bekliyoruz. Öğrenci ve öğrenci velilerin talebi bu okulda okumak. Çocuklar bu okulda okumak istiyor. Bu çok net.” diye konuştu.

“BİNA SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞMALI”

Lisede yaşanan bina sıkıntısına da değinen Şakir şunları söyledi: “Okulumuzun bina şartları herkes tarafından biliniyor. Buna mutlaka çözüm bulunmalı diye düşünüyorum. Çocuklarımızın bu okulda okumaları onların hakkı. Tabii bina konusu da bir an önce çözüme kavuşmalı.”

OKUL MÜDÜRÜ TUNALP MEHMET

Celal Bayar Azınlık Ortaokul – Lisesi Müdürü Tünalp Mehmet, 2015 – 2016 öğretim yılında okula168 öğrencinin kayıt olduğunu, geçen yıl ise kayıt olan öğrenci sayısının 181 olduğunu söyledi.

“SON ÜÇ YILDIR ÇOK BÜYÜK İLGİ VAR”

Son üç yıldan bu yana Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ne çok yoğun bir ilginin olduğunu kaydeden Tunalp Mehmet, her geçen yıl bu ilginin arttığını belirtti. Okuldaki bina eksikliğine de dikkat çeken okul müdürü Tunalp Mehmet, durumu azınlık milletvekillerine ilettiklerini ve konuyla ilgili olarak yakından ilgilendiklerini söyledi. Mehmet bu çerçevede önümüzdeki eğitim öğretim yılı döneminde Celal Bayar Lisesi’ne iki prefabrik sınıfın yapılacağı yönünde ümitli olduklarını dile getirdi.

“ÇOCUKLARIMIZ BU OKULDA OKUMAK İSTİYOR”

Son olarak azınlık okullarında uygulanmak istenen ‘Kura sistemi’yle ilgili olarak müdür Tunalp Mehmet, öğrenci velilerinin bu durumdan endişeli ve tepkili olduğunu dile getirdi. Tunalp Mehmet, “Çocuklarımız bu okulda okumak istiyor. Başka okula gitmek istemiyorlar. Bizler ne yapacağız? Bu soruna artık çözüm bulmak şart. Ümit ediyoruz ki herşey iyi gider, çocuklarımız ve veliler mağdur olmaz. çocuklarımız bu okulda okumak istiyorsa onlara bunun sağlanması gerekiyor.” diye konuştu.

KAYIT İÇİN HABER BEKLENİYOR

İki azınlık ortaokulunda öğrenci kaydıyla ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde kesinlik kazanması bekleniyor. Azınlık ortaokullarına kayıt yaptıran öğrencilerin belli bir sayının üzerine çıkması durumunda kura sisteminin uygulanacağı yönündeki haberler azınlık içinde tepkilere neden olmuştu. Öğrenci, veliler ve okul yönetimleri ile azınlık kurumları kura ihtimaline tepki göstererek, azınlık ortaokullarında eğitim görmek isteyen öğrencilere bu hakkın tanınmasını talep ediyor.

Haberler


‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu