Anasayfa


09-01-2018
Dr. Sadık Ahmet için Edirne’de etkinlik düzenlendi
Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “İsmiyle Müsemma Okullar” projesi kapsamında, Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Sadık Ahmet’i anma etkinliği 8 Ocak Pazartesi günü gerçekleşti.
9 Ocak 2018 Salı

Deveci Han Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Uz, açılış konuşmasında, okullarına Dr. Sadık Ahmet adının verilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi ve katılımcılara teşekkür etti.

Merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, yaptığı konuşmada Edirne’ye sık sık geldiğini anlatarak hiç tanımadığı birisinin Dr. Sadık Ahmet’i tanıdığını ve kendisine şunları söylediğini belirtti: ‘Liderler doğarlar, lider yetiştiremezsiniz. Kahraman bir insandı. Öldüreceklerini bildiği halde bana da söylediği son sözü, karşıma Allah’tan başka kim çıkarsa çıksın kimseden korkum yok, diyordu.’ Rabbim onu en verimli zamanında en yüksek makamına almıştır. Aldığına inanıyorum. 24 Temmuz 1995’teki ölümünden sonra 22 yıl geçmesine rağmen onunla ilgili bir çok etkinliğe katılıyorum.” Işık Sadık Ahmet, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Sadık Ahmet, yaptığı herhangi bir şeyin karşılığını görürüm diye yapmıyordu. Hiçbir zaman ‘Ben’ değil ‘Biz’ derdi. Batı Trakya’daki Müslümanların aynı zamanda ‘Türk’ olduklarını da vurgulardı. Ama ne yazık ki Yunan Devleti onları ‘Yunan Müslümanları’ diye adlandırıyordu.”

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, konuşmasına “Kara Haber” şiirini okuyarak başladı.

Cırıt, hayatını Batı Trakya Türklüğünün var olma mücadelesine adayan merhum Dr. Sadık Ahmet’i doğumunun 70. yılında anmak üzere toplandıklarını belirtti ve “Henüz 48 yaşında iken 24 Temmuz 1995 tarihinde şaibeli bir trafik kazası sonucunda aramızdan ayrılan merhum Sadık Ahmet, Türklüğü yüceltmek ve ait olduğu yere taşımak uğruna öldürülmüştür.

O, soluk alıp verdiği her gün, içinden çıktığı milletinin kültür ve tarih mirasını unutmamış; ilke ve iddialarında bir dava adamı olmaktan vaz geçmemiştir.

Gümülcine’nin Küçük Sirkeli köyünde başlayan hayatı çileyle örülmüştür. İnandığı doğrulara sımsıkı bağlı kaldığı fikirlerden asla geri adım atmamış, ödün vermemiştir. İftihar edilecek bir şekilde, siyaset ve meslek hayatında, Batı Trakya Türlüğünün dili, umudu, nefesi ve heyecanı olmuştur. Doktorluğuyla şifa dağıtmış, siyasetçi kimliğiyle kendi toplumun taleplerine kararlılıkla dikkat çekmiş ve karşılanması için emek vermiştir.

Dünyaya Batı Trakya Türklüğünün sorunlarını taşıyan öncü ve lider şahsiyet olarak haklı bir biçimde gönüllere taht kurmuştur. Merhum Dr. Sadık Ahmet’in yaktığı milli kimlik meş’alesi bugün gür bir şekilde yanmakta ve Batı Trakya Türkleri tarafından sahiplenilmektedir.

Batı Trakya Türklüğünün ümit ışığı olarak cefayı omuzlarına alarak ve varlığını Türklüğe feda eden merhum Dr. Sadık Ahmet, her daim milletimizin gönlündeki eşsiz yerini koruyacak ve kalbimizde ayrıcalıklı bir değer olarak ilelebet yaşayacaktır” diye konuştu.

Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Batı Trakya Türklerinin haklarını, hukuklarını korumak için verdiği eşsiz mücadeleyi geçtiğimiz günlerde daha iyi öğrendiklerini söyledi. Gler konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Toplumların tarihlerinde iz bırakan nadide şahsiyetler vardır. Sadık Ahmet de hem Türk toplumu için, hem de Batı Trakya’daki soydaşlarımız için gerçekten bir özgürlük meş’alesi ve abidesi olmuş büyük bir çınar.”

Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Türk Milletinin yetiştirdiği eşsiz evlatlarından şehit Dr. Sadık Ahmet’i “İsmiyle müsemma okullar” projesi kapsamında andıklarını belirterek, “Şehidimizin eşi burada . Kendisini sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Gençlerin Sadık Ahmet’i tanımaları çok önemli.” ifadelerine yer verdi.

Etkinliğin devamında da Dr. Sadık Ahmet’i tanıtan belgesel izlendi.

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu, “Lider Dr. Sadık Ahmet” temalı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Dr. Sadık Ahmet’in kim olduğunu, Batı Trakya’daki Müslüman Türk varlığı, yaşadığı çevresi, dönemi, siyasi ve mesleki hayatındaki başarıları anlatan Hüseyinoğlu, onun direnen, inatçı vasıflara sahip “Batı Trakya Türklerinin Sadık Abisi” olduğunu vurguladı.

Etkinliğin sonunda da bir öğrenci tarafından Sadık Ahmet’in kızı Funda Sadık Ahmet Alp tarafından yazılan bir şiir okundu.
Program Dr. Sadık Ahmet’in sevdiği Rumeli türküleriyle ve oratoryo sunumu ile sona erdi.

Etkinliğe Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Uz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.




Haberler


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da temaslarda bulunuyor

Trakya Üniversitesinde İTB’nin 41 yıllık hukuk mücadelesi anlatıldı

GAT yönetiminden nezaket ziyaretleri

Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de