Anasayfa

10-01-2018
Göstericiler Çalışma Bakanlığını işgal etti
Grev haklarına ilişkin yasa tasarısını protesto eden göstericiler, Çalışma Bakanı Ahçioglou’nun odasını bastı. Gruptakiler, bakandan tasarıyı geri çekmesini istedi.
10 Ocak 2018 Çarşamba

Başkent Atina’da grev haklarına ilişkin yasa tasarısını protesto eden göstericiler, 9 Ocak Salı günü Çalışma Bakanlığı binasını işgal ederek Bakan Efi Ahçioglou’nun odasını bastı.

Mücadeleci İşçi Cephesi’nin çağrısıyla bir araya gelen göstericiler, ülkenin kreditörlerinin talep ettiği grev haklarının kısıtlanmasına ilişkin düzenlemeyi protesto etti. Göstericilerden bir kısmı bakanlık binasının kepenklerini kırarak içeri girdi.

Binanın sekizinci katındaki bakanlık ofisine giren gruptakiler, Bakan Ahçioglou’ndan yasa tasarısını geri çekmesini istedi. Ahçioglou ise göstericilerin isteğini reddetti.

Olay sırasında odada polisin olmaması dikkati çekerken, bakan ile göstericiler arasındaki tartışmada zaman zaman tansiyonun arttığı görüldü. Göstericiler, daha sonra bakanın odasını terk etti.




Haberler


İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Berat Gecesi mesajı

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Berat Kandili mesajı

Ali Salihoğlu vefatının 3. yılında anıldı

İskeçe’de 29 Ocaklar konulu etkinlik

Başkonsolos Ünal’dan Büyük Derbent köyünü ziyaret

Ümit Özdağ Gümülcine’de azınlık kurumlarını ziyaret etti

Yunanistan ve Fransa, savunma alanındaki işbirliği anlaşmasını yenilemeye hazırlanıyor

GTGB’de “Yaratıcı Çocuk” etkinlikleri devam ediyor

DEB Partisinden 29 Ocak açıklaması

29 Ocaklar Gümülcine’deki etkinlikte anıldı

Türk azınlık kurumlarından 29 Ocak açıklamaları

TİKA ve YTB’den 29 Ocak paylaşımı