Anasayfa

10-01-2018
Yunanistan: 8 askerin darbeci olduklarına yönelik bulgular var
Mülteciler Politikası Bakanı Yannis Muzalas, Türkiye'de FETÖ tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan askerlerin darbeci olduğuna dair ciddi bulgular olduğunu söyledi.
10 Ocak 2018 Çarşamba

Mülteciler Politikası Bakanı Yannis Muzalas, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçarak iltica talebinde bulunan 8 askerin darbeci olduklarına dair ciddi bulguların olduğunu söyledi.

Muzalas, Skai TV’ye verdiği mülakatta 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi Yunanistan’a kaçan ve siyasi sığınma talebinde bulunan 8 darbeci ile ilgili yaptığı açıklamada çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Bakan, "İltica komitesi bundan evvel bin 500’e yakın karar aldı. Hiçbirine karşı itiraz etmedik. Ama son iltica talebine ettik. Neden? Fark var. Çünkü 8 askerin darbeci olduklarına dair ciddi bulgular var’’ dedi.

Yunan İltica komitesi 30 Aralık tarihinde darbeci Süleyman Özkaynakçı’nın iltica talebini kabul etmişti. Yunan hükümeti hem yürütmeyi durdurma hem de kararın iptali için mahkemeye başvurmuştu. İstinaf mahkemesi yürütmeyi durdurdu ve Özkaynakçı tekrar gözaltına alındı.


Haberler


Öğretmenler, öğrenciler ve veliler 21 Ekim’de meydanlara çıkıyor

Konut yenileme için 36 bin euroya kadar destek

38 bin kişiye istihdam sağlayacak 5 yeni program hazırlanıyor

Yunanistan’da 126 askeri tesis ve kışla kapatılacak

Şahin ve Ketenlik’teki öğrenci kermesleri büyük ilgi gördü

Tarım mazotunda vergi muafiyeti 1 Kasım’da pompaya yansıyacak

Miri’de zeytin üreticileri çaresiz: Ürünün yüzde 70’i yere döküldü

İskeçe Müftülüğünden gençlere yazarlık atölyesi

Interreg Yunanistan – Bulgaristan programında 24 proje hayata geçiriliyor

FUEN TAG yıllık toplantısını Üsküp’te gerçekleştirildi

Amaç bağcıyı dövmek olunca

Muhabirler Derneğinden Batı Trakyalı gazetecilerle dayanışma mesajı