Anasayfa

10-01-2018
Yunanistan: 8 askerin darbeci olduklarına yönelik bulgular var
Mülteciler Politikası Bakanı Yannis Muzalas, Türkiye'de FETÖ tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan askerlerin darbeci olduğuna dair ciddi bulgular olduğunu söyledi.
10 Ocak 2018 Çarşamba

Mülteciler Politikası Bakanı Yannis Muzalas, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçarak iltica talebinde bulunan 8 askerin darbeci olduklarına dair ciddi bulguların olduğunu söyledi.

Muzalas, Skai TV’ye verdiği mülakatta 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi Yunanistan’a kaçan ve siyasi sığınma talebinde bulunan 8 darbeci ile ilgili yaptığı açıklamada çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Bakan, "İltica komitesi bundan evvel bin 500’e yakın karar aldı. Hiçbirine karşı itiraz etmedik. Ama son iltica talebine ettik. Neden? Fark var. Çünkü 8 askerin darbeci olduklarına dair ciddi bulgular var’’ dedi.

Yunan İltica komitesi 30 Aralık tarihinde darbeci Süleyman Özkaynakçı’nın iltica talebini kabul etmişti. Yunan hükümeti hem yürütmeyi durdurma hem de kararın iptali için mahkemeye başvurmuştu. İstinaf mahkemesi yürütmeyi durdurdu ve Özkaynakçı tekrar gözaltına alındı.


Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda

“Trakya’da çiftçiler OPEKEPE sistemindeki hatalar nedeniyle desteklerden mahrum kaldı”

Kara Kuvvetleri, İskeçe’de Seviye 1 Dron üretim birimi kurmaya yöneliyor

Gümülcine’de çiftçiler OPEKEPE bürosu önünde eylem yaptı

Yunanistan’da işsizlik oranı düştü

Son ankette YDP birinci, PASOK sabit, SİRİZA düşüşte

Başkonsolos Ünal, Ilıca Azınlık İlkokulunu ziyaret etti

TRT World Forum 2025 yarın İstanbul’da başlıyor

Zeybek: “İyi niyet olsaydı, Mizanlı azınlık ilkokulu yeniden açılmış olacaktı”