Anasayfa

12-01-2018
"Kemer sıkma" karşıtı gösteride arbede
Yunan meclisinde oylanması beklenen "kemer sıkma" önlemlerini protesto eden göstericiler ve polis arasında arbede çıktı.
12 Ocak 2018 Cuma

Başkent Atina’da mecliste oylanması planlanan kemer sıkma önlemlerini protesto eden göstericilerle polis arasında arbede çıktı.

Mücadeleci İşçiler Cephesinin (PAME) çağrısıyla, Omonia Meydan’ında toplanan binlerce gösterici, meclisin bulunduğu Sintagma Meydanı’na yürüdü.

Hükümetin ekonomi politikalarına karşı slogan atan göstericiler, "Bizi açmaza sürüklüyorsunuz" yazılı pankart taşıdı.

Bu arada bir grup göstericinin, meclis bahçesine girmeye çalışması üzerine arbede yaşandı. Ellerindeki flama ve sopalarla saldıran göstericilere polis, cop ve göz yaşartıcı gaz ile müdahalede bulundu.

Birçok kişinin gazdan etkilendiği olaylarda, gözaltına alınan olmadı.

BİRÇOK ALANDA 24 SAATLİK GREV

Öte yandan, pazartesi günü mecliste oylanacak ve grev kararlarını zorlaştırmayı da içeren torba yasa tasarısını protesto amacıyla Atina metrosu çalışanları, gemiciler ve doktorlar 24 saatlik greve gitti.

Grev sebebiyle metro ve tramvay seferleri yapılamazken, şehirde sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu.

Yunan Denizciler Federasyonu'na (PNO) bağlı liman çalışanlarının iş bırakması nedeniyle gemi seferleri düzenlenemedi.

Ülke genelinde ise doktorların grevi nedeniyle kamu hastanelerinin yalnızca acil servisleri hizmet veriyor.

Yunanistan ve kreditörleri arasındaki kurtarma paketi programı kapsamında talep edilen yeni kemer sıkma önlemlerinin pazartesi günü mecliste oylanması bekleniyor.

Toplam 86 milyar euroluk 3’üncü kurtarma paketine imza atan Yunanistan için, söz konusu reform değerlendirme sürecinin ardından yaklaşık 4,5 milyar euroluk kredi diliminin serbest bırakılması öngörülüyor.

Haberler


Yunanistan’ı sarsan Pizza skandalı

İngiltere’den vatandaşlarına 72 saatlik acil durum hazırlığı çağrısı

Şike soruşturmasında iki muhbirden kritik ipuçları

Müftü atamalarına ABTTF’den tepki

Yunanistan’dan BM’ye Türkiye-Libya mutabakatının geçersizliğine ilişkin mektup

Hüseyin Zeybek’ten yurt dışında çalışan işçiler için vergi düzenlemesi çağrısı

Celal Bayar Lisesi öğrencisi Sema Nur’dan SAT sınavında büyük başarı

Özgür Ferhat, Rodoplu pamuk üreticilerinin zararlarını Meclise taşıdı

Patrik Vartholomeos’un 35. yılına özel ayin

Poşpoş Çayı geçidinde çalışmalar hızlandı

İTB Gençlik Buluşmaları yeni döneme başladı

Yunanistan, tayinli müftü uygulamasına devam ediyor!