Anasayfa


23-06-2015
Kurayla kayıt uygulamasının durdurulması için talimat!
Eğitim Bakanı Baltas, iki azınlık ortaokuluna kurayla kayıt uygulamasının durdurulması için talimat verdi.
23 Haziran 2015 Salı

Batı Trakya’daki iki azınlık ortaokuluna öğrencilerin kurayla kayıt etme uygulamasının durdurulması için Eğitim Bakanı Aristidis Baltas tarafından talimat verildiği bildirildi. Azınlık milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek ile İskeçe milletvekili Stathis Yannakidis, azınlık ortaokullarındaki kayıt sorunuyla ilgili olarak 23 Haziran Salı günü Eğitim Bakanı Aristidis Baltas ile görüşerek, soruna çözüm getirilmesini talep ettiler. Bakan Baltas, milletvekilleriyle yapılan görüşmeden sonra, bölgedeki yetkililere “kura uygulamasını durdurun” talimatı verdi.

Bu arada Doğu Makedonya Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğü’nün İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ile Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu birinci sınıfına kayıt için kura çekmek üzere iki okul yetkililerini bilgilendirdiği ve 24 Haziran Çarşamba günü kura çekilmesi için hazırlık yaptığı ifade edildi.

Rodop SİRİZA Milletvekili Mustafa Mustafa konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuştu. Mustafa Mustafa şunları dile getirdi: “Azınlık ortaokullarındaki kayıt sorunuyla ilgili olarak bugün (23 Haziran Salı) Eğitim Bakanı sayın Aristidis Baltas’la bir randevumuz vardı. Görüşmeye ben, Ayhan Karayusuf, Hüseyin Zeybek ve İskeçe milletvekili Stathis Yannakidis gittik. Sayın bakana bu uygulamanın yani kura uygulamasının ne kadar haksız ve yanlış bir uygulama olduğunu söyledik. Haksızlıklara yol açtığını dile getirdik. Bakan da bizi dikkatle dinledi. Kendisine bunun mutlaka durdurulması gerektiğini anlattık. Sayın bakan da bizi gün içinde arayarak, bu uygulamanını durdurulması için Gümülcine’deki yetkilileri aradığını ve gereken talimatı verdiğini, bu süre içerisinde de çözüm yollarının aranacağını dile getirdi.”

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi