Anasayfa


24-06-2015
Kreditörler Yunanistan’ın teklifini kabul etmiyor!
Bir hükümet yetkilisinin, Başbakan Aleksis Çipas’ın sunduğu önlemlerin Avrupalı kreditörler tarafından kabul edilmediğini aktardığı bildirildi.
24 Haziran 2015 Çarşamba

Avrupa Birliği yetkilileri,Yunanistan ile kreditörleri arasındaki reform karşılığı mali yardım müzakerelerinde emeklilik sistemi, katma değer ve kurumlar vergisi konularında görüş ayrılığının devam ettiğini ve dünkü müzakerelerde mesafe alınamadığını belirtti.

Avrupa Komisyonu, euro bölgesi maliye bakanlarını temsil eden Eurogroup, euro bölgesi kurtarma fonu ESM ve Avrupa merkez bankası (ECB) bugün öğle saatlerinde Brüksel'de Yunanistan hakkında toplanacak. Bir saat sonra toplantıya Yunanistan Başbakanı Tsipras da katılacak.

30 HAZİRAN SON GÜN

Toplantı 30 Haziran'daIMF'ye borcunu ödeyemezse temerrüde düşecek olan Yunanistan'ın bu borcu ödemesini sağlayacak mali yardım karşılığında yapması gereken ekonomik reformlar üzerinde mutabakat sağlamayı amaçlıyor. Reformlar üzerinde mutabakat sağlanması için görüşmeler dünden bu yana devam ediyor.

"Tsipras ile toplantı öncesinde pek çok noktada görüş ayrılığı var" diyen görüşmelere yakın bir AB yetkilisi, sorunlar arasında emekli maaşları ve kurumlar vergisinin yer aldığını ifade ederek "Dünden pek mesafe alınamadı" dedi.

Yetkili, liderin önce Eurogroup düzeyinde bir anlaşmanın sağlanmasını istediğini de sözlerine ekledi.

ÇİPRAS’DAN AÇIKLAMA

Bu arada Başbakan Aleksis Çipras Atina’dan Brüksel’e hareketinden önce yaptığı açıklamada son gelişmeye değinerek şunları ifade etti: "Bazı kurumların eşdeğer önlemleri kabul etmemesi görülmüş birşey değil. Bu ne İrlanda ne de Portekiz'e oldu. Bunun arkasında iki sebep olabilir. Ya anlaşma istemiyorlar ya da Atina’da başka çıkarlara hizmet ediyorlar.”


Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi