Anasayfa

22-01-2018
BTTDD Kadın Kolları’ndan Mustafa Dündar’a ziyaret
Türkiye'deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı ve üyeleri Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.
22 Ocak 2018 Pazartesi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, makamında ağırladığı BTTDD Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Güler ve üyelerinin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisinin de uzun yıllar Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nde başkanlık yaptığını hatırlatan Dündar, "Dernekçilik faaliyetleri güzel ve keyiflidir. Derneklerin faydasının olup olmadığı konusunda halk arasında eleştiriler olabiliyor. Kesinlikle faydası var. İnsanlar bir araya gelerek sosyalleşiyor. Büyük şehirlerde insanlar yoğun kalabalıklar içerisinde yalnızlaşıyor. İş yoğunluğu ve günlük hayatın telaşesi insanları birbirinden uzaklaştırıyor. İşte bu noktada dernekler insanların bir araya gelmesine, kendi kültürlerini yaşatmasına vesile oluyor. İnsanlar gelmiş oldukları bölgelerdeki kültürlerini zamanla unutabiliyor. Ancak dernek çatısı altında bir araya gelen insanlar kültürlerini yaşatabiliyor. Kadınların da bu tür faaliyetlerinde yer alması çalışmaları daha güzel hale getiriyor. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği yönetimine de ciddi katkılar sağlıyor. İnsanların bir araya gelmesine vesile olup yalnızlıkları bitirdiğiniz için Allah sizden razı olsun. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Dündar, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Bursa kamuoyunda intibahının iyi olduğunu ifade ederek, "Bursalı hemşehrilerimiz, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ni yakından tanır. Derneğin faaliyetlerini takdir eder. Kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu herkes bilir. Bu yönüyle bir saygınlığı olan ve yaptığı hizmetlerin hem Bursa’ya hem de Yunanistan'a kadar etkisi olan bir dernek. Bizim de sizlere bir katkımız oluyorsa ne mutlu bize" diye konuştu.

Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Güler ve üyeler de Başkan Dündar’a yapmış oldukları etkinliklere verdiği destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.


Haberler


Öğretmenler, öğrenciler ve veliler 21 Ekim’de meydanlara çıkıyor

Konut yenileme için 36 bin euroya kadar destek

38 bin kişiye istihdam sağlayacak 5 yeni program hazırlanıyor

Yunanistan’da 126 askeri tesis ve kışla kapatılacak

Şahin ve Ketenlik’teki öğrenci kermesleri büyük ilgi gördü

Tarım mazotunda vergi muafiyeti 1 Kasım’da pompaya yansıyacak

Miri’de zeytin üreticileri çaresiz: Ürünün yüzde 70’i yere döküldü

İskeçe Müftülüğünden gençlere yazarlık atölyesi

Interreg Yunanistan – Bulgaristan programında 24 proje hayata geçiriliyor

FUEN TAG yıllık toplantısını Üsküp’te gerçekleştirildi

Amaç bağcıyı dövmek olunca

Muhabirler Derneğinden Batı Trakyalı gazetecilerle dayanışma mesajı