Anasayfa

26-01-2018
Çipras'ın 'agresif' nitelendirmesine Türkiye tepki gösterdi: "Kendi kabinesine baksın"
Başbakan Aleksis Çipras'ın Türkiye hakkında kullandığı "agresif" nitelendirmesine Türkiye tepki gösterdi.
26 Ocak 2018 Cuma

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Başbakan Aleksis Çipras’ın Davos’ta Türkiye'ye yönelik sarf ettiği ifadeleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getirerek, "Çipras kendi kabinesine baksın" dedi.

"TÜRKİYE'NİN AGRESİFLİÄžİ KONUSUNDA NE YAPACAÄžIMIZA KARAR VERMELİYİZ"

Çipras Davos'taki konuşmasında, Avrupalı ortaklarının Türkiye gibi "agresif" bir komşu ile yaşamanın zorluklarını her zaman anlayamadıklarını söyledi.
İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda, Akdeniz’in istikrarı ve göç krizine ilişkin oturumda konuşan Çipras, Lüksemburg ve Belçika gibi komşuları olan Avrupa ülkelerinin Yunanistan’ın konumunu anlamadığını belirterek, "Komşunuz Türkiye değil de Belçika ve Lüksemburg olduğunda aynı şekilde agresif olmak kolay olabilir ama bu bizim için o kadar da kolay değil" ifadelerini kullandı.

Çipras, "Yunanistan'ın sadece en kötü borç ve sığınmacı krizine değil, Ege'deki agresif askeri eylemleriyle zaman zaman tahmin edilemez olan agresif bir komşuya da sahip olduğu dönemde göreve geldim" dedi.

Türkiye’nin göç anlaşması konusundaki görüşünü istediği zaman değiştirebileceğinin belirtilmesi üzerine Çipras, "Aynı zamanda Türkiye’nin agresif davranışı hakkında ne yapacağımız konusunda da karar vermeliyiz" diye konuştu.

TÜRKİYE DIŞİŞLERI BAKANLIÄžI'NDAN TEPKİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Çipras'ın açıklamasına tepki gösterdi. Türk Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Başbakan Aleksis Çipras’ın, Davos’ta Türkiye’ye yönelik sarf ettiği ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Başbakan Çipras’ın ’saldırgan’ tanımını somutlaştırmak için esas kendi kabinesine bakması gerektiğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı.
Sözcü Aksoy, Çipras’ın, Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlediği Davos Zirvesi’nde, Türkiye’nin "saldırgan (agresif)" bir komşu olduğuna yönelik açıklamaları hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

"KENDİ KABİNESİNE BAKSIN"

Aksoy, "Yunanistan Başbakanı Çipras’ın Davos’ta, ülkemize yönelik sarf ettiği ifadeleri kabul etmemiz mümkün değil. Başbakan Çipras’ın ’saldırgan’ tanımını somutlaştırmak için esas kendi kabinesine bakması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi çalışma arkadaşlarından bazılarının bu tanıma çok iyi uyduğunu herkes biliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler


Öğretmenler, öğrenciler ve veliler 21 Ekim’de meydanlara çıkıyor

Konut yenileme için 36 bin euroya kadar destek

38 bin kişiye istihdam sağlayacak 5 yeni program hazırlanıyor

Yunanistan’da 126 askeri tesis ve kışla kapatılacak

Şahin ve Ketenlik’teki öğrenci kermesleri büyük ilgi gördü

Tarım mazotunda vergi muafiyeti 1 Kasım’da pompaya yansıyacak

Miri’de zeytin üreticileri çaresiz: Ürünün yüzde 70’i yere döküldü

İskeçe Müftülüğünden gençlere yazarlık atölyesi

Interreg Yunanistan – Bulgaristan programında 24 proje hayata geçiriliyor

FUEN TAG yıllık toplantısını Üsküp’te gerçekleştirildi

Amaç bağcıyı dövmek olunca

Muhabirler Derneğinden Batı Trakyalı gazetecilerle dayanışma mesajı