Anasayfa


24-06-2015
Rodop – Evros SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği’nden yıl sonu mesajı
Rodop – Evros SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği eğitim – öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.
24 Haziran 2015 Çarşamba

Derneğin mesajı şöyle:


“Değerli meslektaşlar,

Öğretmen, eğitim-öğretim faaliyetlerinin en önemli unsurudur. Sizler, özverili çalışmalarınızla öğrencilerinizi, çağın gereklerine uygun olarak yetiştirmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük emekler sarf ettiniz.

Hızla gelişen çağa ayak uydurmak ve öğrencilerinizi de bu doğrultuda yetiştirebilmek amacıyla değişimleri takip ettiniz, kendinizi geliştirdiniz. Bunun için okudunuz, araştırdınız ve bir eğitim öğretim yılını verdiğiniz emeklerin haklı gururuyla tamamladınız. Sizler öğrencilerinizi; sevgiye, birlikte çalışmaya; öğrenmeye, okuduğunu anlamaya, kavramaya; analiz ve sentez yapmaya; kişilikli, kültürel değerlerine bağlı olmaya, bilinçli olmaya; başarıyı aramaya, değerlendirmeye ve yönlendirmeye; öğrenciyi merkez yapmaya; akla ve mantığa, çağdaş ve demokratik değerlere, uygun, dinamik ve çağdaş bir eğitim-öğretim vererek, onları Eğitim Sistemimizin “Genel ve Özel Amaçları” doğrultusunda yetiştirmektesiniz. Eğitimin mekanik bir süreç olmadığını ancak öğretmenlerin öğrencilerine gösterdiği sevgi ve şefkat ile gerçek anlamını bulabilmektedir. Bu gerçek ve bilinçle hareket edip her bir öğrencimize verdiğiniz emeklerden dolayı tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Saygıdeğer veliler,

Sizler, hayattaki en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza bir yıl boyunca destek olup yanınlarında oldunuz ve onları her alanda cesaretlendirip yüreklendimeye çalıştınız. Çocuklarınıza olan bu desteğinizin şartlar ne olursa olsun devam edeceğine inanıyoruz. Onlar için ne kadar çalışsak azdır. Onların iyi bir eğitim almaları ve gelecek için sağlam adım atmış olmaları hepimizin ortak hedefidir. Okul Encümen Heyetlerine, Okul Aile Birliklerine, velilerimize, eğitime sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Sevgili öğrenciler,

Başarılarınız bizleri her zaman gururlandırıyor. Derslerinizde gösterdiğiniz performans hayatta göstereceğiniz performansın bir göstergesidir.

Uzun bir maraton olan bu Eğitim-Öğretim yılında yoğun çalışmaları yaptınız ve yoruldunuz attık sizinde dinlenmek için tatile çıkmanız en tabii hakkınızdır. Tatilinizi en iyi şekilde değerlendireceğinizden eminim. Tatilinizi en iyi bir şekilde geçirmeniz için Okul Müdürleriniz, Sınıf öğretmenleriniz ve Velileriniz de sizlere gerekli tavsiyelerde bulunmuşlardır ve bulunacaklardır. Bizn de diyoruz ki bu tatilinizde hepinizin en iyi arkadaşları dostları olacaktır. Ancak biz sizlere hakiki dost ve arkadaş tavsiye etmek istiyoruz "En İyi Arkadaş ve Dost Kitaptır" bu veciz sözü kulaklarınıza küpe yapınız. Tatilinizi geçireceğiniz her yerde bu arkadaşı yanınızdan eksik etmeyiniz diyor, sağlık, mutluluk içinde tüm sevdiklerinizle birlikte iyi tatil geçirmenizi temenni ediyoruz.

Böylelikle bir sonraki eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızıümit ediyoruz.”


YÖNETİM KURULU ADINA

Başkan
Mehmet ŞERİF

Genel Sekreter Bilal BERBAT

Haberler


Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor