Anasayfa


01-02-2018
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’nun Ankara temasları
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türklerinin anavatanı Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’ya resmi çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 31 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirdiği ziyarette ABTTF Başkanı Habipoğlu, Türkiye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanı Akif Çağatay Kılıç ile görüştü.
1 Şubat 2018 Perşembe



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ndeki makamında Eski Spor ve Gençlik Bakanı AKPM Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ile gerçekleştirdiği görüşmede Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türklerinin sorunlarının uluslararası alanda özellikle AKPM’de duyurulması konusunda ABTTF’nin gerçekleştirdiği çalışmaları aktardı. Habipoğlu ve Kılıç Batı Trakya Türkleri konusunun geniş kitlelere duyurulmasında neler yapılabileceğini değerlendirdiler.

T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Dışişleri Konutu’nda biraraya gelen ABTTF Başkanı, Batı Trakya Türklerinin güncel sorunlarını aktarmanın yanı sıra Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Başkan Yardımcısı olarak Avrupa’daki ulusal azınlıkların en büyük çatı kuruluşu olan FUEN’in bu alanda gerçekleştirdiği faaliyetleri dile getirdi. Habipoğlu, Batı Trakya Türklerine verdiği destek dolayısıyla Dışişleri Bakanı’na teşekkür etti.

Son olarak Ankara ziyaretinde ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile Batı Trakya Türk kökenli olan T.C. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile biraraya geldiler. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yunanistan ziyareti sırasında eşlik eden Hakan Çavuşoğlu ile Halit Habipoğlu, başbakanlıkta gerçekleştirdikleri görüşmede Cumhurbaşkanı’nın ziyaretini değerlendirdiler, son dönemde Yunanistan’da dernek kurma özgürlüğü ve din alanında yaşanan gelişmeleri ele aldılar. Ayrıca Habipoğlu FUEN Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı FUEN’de oluşturulan Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu (TAG)’nun oluşumu ve çalışmaları hakkında Çavuşoğlu’nu bilgilendirdi.


Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı