Anasayfa


02-02-2018
Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret etti
Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.
2 Şubat 2018 Cuma



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kendisini ziyarete gelen Yunanistan’ın İskeçe şehrinin tek Türk belediye başkanı Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza’yı makamında ağırladı.

Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza’yı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dündar, Kabza’nın Yunanistan’da yaşayan Türk soydaşları en güzel şekilde temsil ettiğini söyledi. Dündar, “Soydaşlarımıza en güzel hizmetleri ortaya koymak adına özverili bir şekilde çalışıyor. Bizler de bir soydaş ve kardeş olarak onların yanındayız. Balkanlarda kültürel diyaloğun sürmesi ve ülkeler arası ilişkilerde olumlu katkıların sağlanması noktasında biz yerel yöneticilerin çok önemli fonksiyonları var. Sadece soydaş belediyeler ile değil Balkanlar’daki tüm belediyelerle diyalog içerisindeyiz. Bizlerin bu yaklaşımı ülkeler arasındaki ilişkilere ciddi katkılar sağlıyor. Osmangazi Belediyesi olarak ecdat yadigarı topraklardaki belediyelerle karşılıklı görüşmelere önem veriyoruz. Bulgaristan, Yunanistan, Bosna Hersek, Makedonya ve Kosova’daki belediyelere ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza da, bugün bizi ziyaret etti. Bu ziyaretler sayesinde iki belediye arasında tecrübe paylaşımı yapıyoruz. Karşılıklı olarak deneyimlerimizi ve bilgi birikimimizi aktarırken, fikir alışverişlerinde bulunuyoruz” dedi.

Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza da yaptığı konuşmada, “Hem iki ülke hem de biz yerel yönetimler adına bu ziyaretler büyük önem taşıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bir Batı Trakya göçmeni olarak bizim hemşehrimizdir. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Osmangazi gibi hem coğrafi hem de nüfus olarak çok büyük bir bölgede belediye başkanlığı yapıyor. Çok büyük ve önemli işlere imza atıyor. Biz de kendisinin tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz. Bilgi ve teknik konularda kendisinden bilgiler alıyoruz. Bizi en güzel şekilde ağırladığı için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Dündar, ziyaret sonunda Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza’ya belediye binası girişinde yer alan Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerin maketlerinin sergilendiği alanı gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor