Anasayfa

06-02-2018
Danışma Kurulu'ndan "Zeytin Dalı Harekatı"na destek...
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, Türkiye'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği "Zeytin Dalı Harekatı"na desteğini açıkladı.
6 Şubat 2018 Salı

Danışma Kurulu'nun açıklamasında "Balkan coğrafyasında yaşayan diğer Müslüman ve Türk toplumlar gibi, çeşitli baskı ve ayrımcılığa maruz kalan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak bizlerde, Suriye'de akan gözyaşların ve kanların durdurulması, bölgede huzuru ve güvenliği sağlama açısından gerçekleştirilen bu harekatın başarı ile sonuçlanması için dualarımızın Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile olduğunu belirtiriz" ifadesine yer verildi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'nun yayınladığı açıklama şöyle:

"Suriye'deki terör odaklarına karşı Zeytin Dalı harekatının amacının, Anavatan Türkiye'ye ve Avrupa'ya yönelik gelişen terör tehditlerinin yok edilmesi, masum insanların (ve askerlerin) canına kasteden yasadışı yapılanmaya son verilmesi ve Türkiye'nin toprak bütünlüğünün korunması için yasal bir hak çerçevesinde gerçekleştirildiği aşikardır.

Bugün Suriye topraklarında olan veya vatanlarını terk etmek zorunda kalan yüz binlerce mazlum insanı, zalimlerin elinden kurtarmak için yapılan harekatın, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) terörle mücadele kararlarıyla, BM sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde yapılmakta olduğu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığının net bir şekilde açıklanmış olması da bir gerçektir.

Balkan coğrafyasında yaşayan diğer Müslüman ve Türk toplumlar gibi, çeşitli baskı ve ayrımcılığa maruz kalan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak bizler de, Suriye'de akan gözyaşların ve kanların durdurulması, bölgede huzuru ve güvenliği sağlama açısından gerçekleştirilen bu harekatın başarı ile sonuçlanması için dualarımızın Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile olduğunu belirtir, şehit düşmüş olanlara Allah'tan rahmet, gazilere acil şifa, yakınlarına da sabırlar dileriz."




Haberler


Türk - Yunan eczacı odaları arasında ‘Kardeş Oda’ protokolü

Türkiye - Yunanistan arasında turizm protokolü imzalandı

Gümülcine ve İskeçe Müftüleri İpsala’daki Kur’an kursu açılışına katıldı

Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti