Anasayfa


07-02-2018
Özkan Samioğlu’ndan Meşe sergisi
Gümülcineli fotoğraf sanatçısı Özkan Samioğlu’nun Gümülcine’deki Meşe sahilinden görüntülerin yer aldığı “Kumüstü Yaşamlar – Meşe” sergisi İstanbul’da fotoğrafseverlerle buluştu.
7 Şubat 2018 Çarşamba

6 Şubat Salı akşamı Nişantaşı’nda Galeri Işık’ta açılışı yapılan fotoğraf sergisi, 24 Şubat tarihine kadar devam edecek. Çok sayıda kişinin katıldığı açılışta, Özkan Samioğlu “Kumüstü Yaşamlar” isimli kitabını da imzaladı.

“Bu kitabımı, Meşe’de kumüstü yaşamımızda yıllar içinde yitirdiğimiz tüm dostlara ithaf ediyorum” diyen Samioğlu’nun son projesi, yıllardan bu yana Gümülcine’de Meşe kıyılarında geçirmiş olduğu yazların kendisinde bıraktığı duyguların aktarıldığı bir albüm. Sergi siyah beyaz fotoğraflardan oluşuyor.

Kitabın küratörü fotoğraf sanatçısı Merih Akoğlu önsözünde şu ifadeleri kullandı: “Kumun üzerinde akıyor yaşamlar Meşe’de. Yıllar devriliyor, bez çadırlar ahşap evlere dönüşüyor. Elektrik geliyor, su veriliyor. Ama yine de akşamları alevleri göğe uzanan ateşler yakılıyor. Çocuklar anne baba, anneler babalar torun sahibi olup döngülerini tamamlıyorlar. Gümülcine’nin güzel insanları, Türk azınlıkları, bu dünyada var oluşlarını, tıpkı bir ritüelin gerekleri gibi her yaz bir kez daha yerine getiriyorlar. Ve yıllar geçtiktçe kayıpların hüznünü, dünyaya yeni gelen çocukların mutluluğuyla unutmaya çalışıyorlar.”

Özkan Samioğlu 1951 yılında Gümülcine’de dünyaya geldi. Lise eğitiminden sonra İstanbul’a göç etti. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Yaşamı boyunca hep sanatla ilgilendi. “Bu Kalp Seni Unutur mu?”, “Gönül”, Samioğlu’nun Türk müziğine kazandırdığı unutulmaz besteler arasında yer alıyor.

2008 yılından bu yana fotoğrafla uğraşmaya başlayan Samioğlu’nun “Bir İstanbul Hanımefendisi – Necla Hanım Teyze” ve “Gölgenin Işığında” olmak üzere iki fotoğraf kitabı daha var.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler